През февруари 2022 г. стадион Христо Ботев в Пловдив трябваше

...
През февруари 2022 г. стадион Христо Ботев в Пловдив трябваше
Коментари Харесай

Стадионът мечта на Борисов още го няма, но поскъпна с 59%

През февруари 2022 година стадион " Христо Ботев " в Пловдив трябваше да е подготвен на подобен стадий, че да получи лиценз за мачове от футболната Първа лига и " Ботев " да се върне да играе на него. Месец по-късно картинката е много по-различна - градежът освен не е подготвен, само че даже неотдавна съвсем замря. Причината - отпуснатите с фанфари 25 млн. лева от държавното управление на Бойко Борисов през февруари 2020 година се оказаха незадоволителни.

От компанията ПИМК, която завоюва състезанието за доизграждане на стадиона, оповестиха още преди към година, че средствата няма да са задоволителни за довеждане докрай на оборудването съгласно първичния план.

Въпреки че обстановката към този момент бе ясна, това не попречи на Борисов на 11 април м.г. да инспектира оборудването и да се похвали, че с тези 25 млн. лева ще бъде повдигнат стадион красавец, който даже ще одобри мач от европейските клубни шампионати. " Ще стане едно прелестно оборудване. Да сме живи и здрави, мога да им обещая, стане ли подготвен стадионът един край на купа, не българска, ще ви издействам ", даде обещание гръмко той.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР