През февруари 2003 г. САЩ съобщават, че лидерът на Ирак

...
През февруари 2003 г. САЩ съобщават, че лидерът на Ирак
Коментари Харесай

Кийра Найтли разкрива лъжите около войната в Ирак във филма „Официални тайни“

През февруари 2003 година Съединени американски щати оповестяват, че водачът на Ирак Саддам Хюсеин разполага с биологически и химически оръжия за всеобщо заличаване и че режимът в Багдад пробва да се снабди с нуклеарно оръжие. Тези оръжия по този начин и в никакъв случай не биват открити.

От днешна позиция наподобява, че отчетът на американското разузнаване е бил манипулиран с цел САЩ да влязат във война, концепцията за която преди този момент не намира огромна поддръжка измежду обществото. Американското общество обаче не е единственото, което се подлъгва от операциите на своето държавно управление.

Филмът „ Официални секрети “(Official Secrets) споделя за историята на Катрин Гън, преводач от английската разследваща работа GCHQ, който разкрива англо-американска скица за шпионаж и изнудване на членове на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, от които се желае да поддържат резолюция за начало на военна интервенция в Ирак. Поставяйки живота и свободата си в заплаха, Гън се изправя пред видимо непреодолимо затруднение, с цел да разкрие една от най-големите неистини в актуалната история, която коства живота на стотици хиляди души.

В ролята на Гън влиза Кийра Найтли, известна от поредицата „ Карибски пирати “, драмата " Гордост и предубеждения " и филмът за живота на английски криптограф Алън Търинг " Играта в реплика ".

Във кино лентата вземат участие още Ралф Файнс(„ Списъкът на Шиндлер “, поредицата „ Хари Потър “), Мат Смит(„ Доктор Кой “) и Матю Гууд(„ Имението Даунтън “ и „ Добрата брачна половинка “).

Режисьор на лентата е Гавин Худ  „ Играта на Ендър ”). Филмът е основан на книгата на „ The Spy Who Tried to Stop a War: Katharine Gun and the Secret Plot to Sanction the Iraq Invasion “ на Томас Мичъл и Марша Мичъл.

Премиерата е на 23 август.

Вижте първия филмов откъс:
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР