През есента на 2021 г. Метрополитен ЕАД подписа три договора

...
През есента на 2021 г. Метрополитен ЕАД подписа три договора
Коментари Харесай

Новата 3-километрова отсечка на метрото ще е готова в края на 2025 година

През есента на 2021 година " Метрополитен " ЕАД подписа три контракта за построяването на три станции и прилежащите им тунели от разширението на третата линия на софийското метро под бул. " Владимир Вазов " в кварталите " Хаджи Димитър " и " Левски Г ". Това оповестиха от " Метрополитен " ЕАД.

Срокът за осъществяване е 39 месеца, което значи, че трикилометровото трасе ще е готово в края на 2025 година.

Единият контракт е с „ Трейс Груп Холд” АД, реализатор на обособена позиция 2, включваща построяването на метростанция „ Тракия” и прилежащия й тунелен сектор до метростанция „ Ст. Георги Аспарухов”. Вторият контракт е с сдружението „ Джи Пи Груп” АД, което ще извършва обособена позиция 3, включваща построяването на метростанция „ Ст. Г. Аспарухов” и прилежащият й тунелен сектор до настоящата станция „ Хаджи Димитър”. Третият контракт е с компания „ Монолит София” АД, която ще извършва обособена позиция 1, включваща построяването на метростанция „ Владимир Вазов” и прилежащия й тунелен сектор до метростанция „ Тракия”.

В момента изпълнителите интензивно работят по проектирането и организацията на строителните площадки – в това число основаването на краткотрайна организация на придвижването по бул. „ Владимир Вазов” за отделяне на площадките в границите на месеците март и април и започване на същинската работа по построяването на метростанциите и тунелите.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР