През есента на 2020 Microsoft обявиха придобиването на Zenimax Media

...
През есента на 2020 Microsoft обявиха придобиването на Zenimax Media
Коментари Харесай

Redfall е трябвало да излезе и за PS5

През есента на 2020 Microsoft оповестиха придобиването на Zenimax Media в една от рекордните за гейм промишлеността договорка. Споразумението сред двете компании донесе богат азбучник от заглавия, развивани с години: Prey, Deathloop и Dishonored (Arkane Studios), Fallout и The Elder Scrolls (Bethesda Softwork), DOOM и Quake (id Software), Wolfenstein (MachineGames) и други

Вземайки поради държанието на Microsoft в ретроспекция, разумно и доста притежатели на PlayStation конзоли се тормозиха от новината. Особено на фона на анонсите на Starfield и Elder Scrolls VI. Самата компания насочи спорни послания по отношение на желанието си във връзка с PlayStation. Веднъж беше декларирано, че дали една игра ще излезе и за PlayStation или не, ще се взема решение поединично, а по-късно заговориха за ексклузиви на Bethesda. Факт е, че първата игра на студио на Zenimax – Deathloop на Arkane Studios, излезе и за PlayStation. Това обаче няма да се случи със идващите две игри, които ще издава Bethesda – вампирското премеждие Redfall и Starfield. По отношение на първата игра тези дни стана ясно нещо любопитно. Оказва се, че Redfall е трябвало да се издаде и за PlayStation 5 и Arkane дори са били почнали работа по нея. Но договорката станала факт и Microsoft оповестили, че версията за PS5 отпада. Това признава шефът на Arkane Харви Смит за IGN France.

„ Бяхме добити от Microsoft и това се оказа смяна с основно „ П “. Те пристигнаха и ни споделиха: „ Без PlayStation 5, фокусираме се над Xbox, персоналните компютри и Game Pass “, изяснява Смит. Според него смяната е била позитивна тъй като въпреки и да работили към този момент година по тази версия, в този момент е можело да съсредоточат над по-малко платформи, а въпреки това, стартирането на Redfall в Game Pass още в деня на премиерата ѝ означавало, че тя ще доближи до доста хора още с появяването си.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР