През есента и зимата косата пада и се накъсва по-често,

...
През есента и зимата косата пада и се накъсва по-често,
Коментари Харесай

Косопад през зимата: Как да се предпазим

През есента и зимата косата пада и се накъсва по-често, предизвести основната лекарка на клиниката FUE Татяна Качанова, която е експертка по трихология и трансплантология.

През студения сезон на косата би трябвало да се обръща даже повече внимание, в сравнение с през лятото, твърди Качанова, представена в съветски медии. „ Косата страда от температурни промени, мраз, липса на витамини и минерали, изсъхнал въздух в отопляеми пространства.

Всичко това води до изтъняване, загуба на искра, трошливост и даже косопад “, изясни тя.

За да отбраните косата си, продължи трихоложката, би трябвало да включите в диетата си мазна риба, тиквени семки, млечни артикули, ябълки и лимони. „ Измийте косата си с топла, не гореща вода. Космите са отслабени през студения сезон и ненужните температурни промени единствено ще влошат положението им “, обясни тя, като също по този начин посъветва да се носят шапки от естествени материи.

За притежателките на дълги коси Качанова предложи да ги изолират по цялата дължина, когато излизат на открито. „ Свържете мултивитаминни комплекси след консултация със експерт. Все отново през есента и зимата получаваме по-малко слънчева светлина, сезонни плодове и зеленчуци “, заключи тя. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР