През деня ВВС на Въоръжените сили на Украйна нанесоха пет

...
През деня ВВС на Въоръжените сили на Украйна нанесоха пет
Коментари Харесай

ВВС на Украйна нанесли пет удара за денонощие на Русия

През деня Военновъздушни сили на Въоръжените сили на Украйна нанесоха пет удара по групите на персоналния състав и бойната техника на съветските войски и поразиха местоположението на зенитно-ракетен комплекс. Това се споделя в отчета на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна към 18:00 часа на 17 февруари, оповестен във " Facebook " и представен от " Укринформ ".

По данни на Генералния щаб през денонощието съперникът е нанесъл шест ракетни удара по гражданската инфраструктура на Купянск, Харковска област. Пострадали са три частни къщи и един жилищен блок. Освен това са нанесени  общо 10 въздушни удара и над 10 офанзиви с РСЗО.

Руските войски концентрират главните си старания върху провеждането на настъпателни интервенции в Купянск, Лиман, Бахмут, Авдиевка и Шахтарск. Нашествениците понасят обилни загуби в жива мощ.
 Британското разузнаване: Русия е дала сред 40 и 60 хиляди жертви от началото на войната
Британското разузнаване: Русия е дала сред 40 и 60 хиляди жертви от началото на войната

Процентът на жертвите е повишен след оповестената частична готовност

Във волинското, полиското, сиверщинското и слобожанското направление съперникът продължава да държи обособени елементи в граничните с Украйна региони, само че настъпателни групировки не са открити.

Противникът не стопира минометния и артилерийския обстрел на позициите на украинските войски и обитаемоте места по държавната граница на Украйна.

През деня региони на Колос в Черниговска област; Мефедивка, Бачивск, Харковка, Заруцке, Партизанске, Бояро-Лежачи, Атинске, Алексиевка и Храбовске в Сумска област; Ветеринарно, Стрилеча, Веселе, Борисовка, Хатишче, Вовчанск, Тихе, Охримовка, Нестерне и Обуховка в Харковска област попаднаха под противников обстрел.

В купянска и лиманска посока съперникът обстрелва селищата Хряникивка, Кучеровка, Крохмално, Берестово в Харковска област; Новоселивске, Невске, Диброва, Билогоривка в Луганска област; Федоровка и Роздоливка в Донецка област. Агресорът нанесе въздушни удари край Крохмално, Берестово, Стелмаховка, Диброва, Серебрянското горско стопанство, Билохоривка и Спирне.
 Зеленски: Украйна няма да е последната спирка на Владимир Путин
Зеленски: Украйна няма да е последната спирка на Владимир Путин

Той откри Мюнхенската конференция по сигурността посредством видеовръзка

В посока Бахмут бяха обстрелвани повече от 15 обитаеми места, по-специално Веселе, Васюковка, Зализнянске, Добово-Василовка, Берховка, Бахмут, Ивановске, Клишчиевка, Курдиумивка, Ню Йорк в Донецка област. Противникът нанесе въздушен удар и в региона на Берховка.

В направленията на Авдиевка и Шахтарск бяха ударени 17 обитаеми места, в това число Авдиевка, Водяне, Веселе, Невелске, Георгиевка, Маринка, Бохоявленка, Велика Новосилка, Золота Нива, Въгледар и Нескучно в Донецка област.

В Запорожка посока са ударени регионите на 20 обитаеми места, в това число Малиновка, Хуляйполе, Зализничне, Билохиря, Мала Токмачка, Новоданиловка, Орихов, Новоандриевка, Мали Щербаки и Камянске в Запорожка област. Противникът нанесе въздушни удари по регионите на Мала Токмачка и Новоданиловка.

В посока Херсон град Херсон и неговите покрайнини, както и регионите на повече от 25 обитаеми места, в това число Гавриловка, Дудчани, Берислав, Веселе, Козацке, Ивановка, Инженерне, Днепровске, Берехове и Велетенске бяха подложени на артилерийски обстрел.

Противникът продължава да понася загуби . В село Каланчак, Херсонска област, нашествениците трансфораха централната районна болница във военна болница и докараха там 36 отстранени и 18 ранени съветски военнослужещи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР