През деня ВВС на Украйна нанесоха 20 удара по руските

...
През деня ВВС на Украйна нанесоха 20 удара по руските
Коментари Харесай

Украйна нанесе 20 удара по руските войски

През деня Военновъздушни сили на Украйна нанесоха 20 удара по съветските войски.  Унищожени са оръжия и военна техника, както и позиции на Противовъздушна отбрана. Украинските ракетно-артилерийски подразделения нанесоха удари по три региона с жива мощ, групи от въоръжение и военна техника, склад за муниции и още три значими военни обекта.

Това се споделя в отчета на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна към 18:00 часа на 2 ноември, оповестен във Фейсбук и представен от " Укринформ ".

Противникът се пробва да задържи краткотрайно завзетите територии, концентрира напъните си върху сдържането на дейностите на Силите за защита в избрани посоки. Русия води настъпателни дейности в направленията Бахмут, Авдиевка и Новопавловка, отбелязва Киев.

Руснаците обстрелват подразделенията на Силите за защита по линията на прикосновение, укрепват линиите в избрани посоки, водят разузнаване от въздуха, не престават да нанасят удари върху сериозна инфраструктура и къщи на цивилни в нарушаване на интернационалното филантропично право, законите и обичаите на войната.
 Русия задържала
Русия задържала " украински пакостник ", подготвящ удар против електропровод в Крим

Според ФСБ мъжът е бил вербуван от украинското разузнаване

През денонощието съперникът е нанесъл един ракетен удар, 12 въздушни удара и над 25 стрелби с РСЗО.

През нощта врагът още веднъж нападна украински инфраструктурни обекти с ракети и ирански бойни безпилотни летателни апарати Шахед-136 в регионите на повече от 15 обитаеми места, в това число Кременчук в Полтавска област, Въгледар и Водяне в Донецка област и Смила в Черкаска област.

Изреждат се детайлно и ходовете на армиите в другите елементи на Украйна. 

Във волинското и полиското направление обстановката не се е трансформирала значително. Беларус продължава да поддържа въоръжената експанзия на Руската федерация против Украйна. Все още съществува опасност от нови удари и потребление на бойни дронове от територията на Беларус.

В Сиверско направление руснаците стреляха с минохвъргачки и тръбна артилерия по регионите на селата Хей и Сенкивка в Черниговска област.

В Слобожанско направление с минохвъргачки, тръбна и реактивна артилерия са обстрелвани регионите на обитаемоте места Вовчанск, Хатище, Гълбока, Дворично, Козача Лопан и Красне.

В купянска и лиманска посока с минохвъргачки, тръбна и реактивна артилерия са обстрелвани регионите на Берестово, Грековка, Зарично, Надия и Невске.

В посока Бахмут танкове, минохвъргачки, тръбна и реактивна артилерия са обстрелвани по регионите на Бахмут, Бахмутске, Билохоривка, Ивангад, Майорск, Роздоливка, Опитне и Соледар.

В посока Авдиевка с танкове, минохвъргачки, тръбна и реактивна артилерия са били обстрелвани регионите на обитаемоте места Авдиевка, Водяне, Красногоровка, Маринка, Невелске, Новомихайловка и Първомайске.

В новопавловско направление танкове, минохвъргачки, тръбна и реактивна артилерия са обстрелвани по регионите на Велика Новосилка, Времивка, Въгледар, Микилске, Павливка и Пречистовка.

В Запорожка посока танкове, минохвъргачки, тръбна и реактивна артилерия са стреляни по регионите Билохиря, Гуляйполе, Камянске, Мала Токмачка, Новопол, Новосилка, Орихов и Щербаки.

В посока Южен Бук под противников обстрел попаднаха регионите на над 15 обитаеми места по линията на прикосновение.
 Американското разузнаване: Руските генерали са обсъждали потреблението на нуклеарно оръжие в Украйна
Американското разузнаване: Руските генерали са обсъждали потреблението на нуклеарно оръжие в Украйна

Путин не бил взел участие в сходни полемики

Продължава по този начин наречената евакуация на локалните поданици от краткотрайно окупираните територии на Херсонска област.

По-специално, цивилното население се изтегля от някои обитаеми места в лявата част. Окупационната власт даде на жителите на Нова Збуривка три дни да изоставен окупираната територия надълбоко в окупираната територия или в Руската федерация сами.

Населението е предизвестено, че " евакуацията " ще бъде наложителна от 5 ноември.

Припомняме, че Началникът на военното разузнаване на Украйна Кирил Буданов съобщи в края на октомври, че интервенцията по освобождението на
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР