През деня в събота, времето в страната ще се задържи

...
През деня в събота, времето в страната ще се задържи
Коментари Харесай

Студена, облачна и дъждовна събота

През деня в събота, времето в страната ще се задържи с променлива облачност, само че превалявания са малко евентуални. След обяд облачността над Северна и Източна България ще стартира да се раздира и да понижава.

Дневните температури ще се намалят и оптималните ще бъдат сред 7° и 9°С. По-високи в Горнотракийската равнина - до 10°С-11°С.

Времето в София

През деня ще доминира облачно време. Очакваните минимални температури са 1-2°С. Дневните температури ще се намалят и ще са до 10°С.

Времето в планините

В утринните часове ще духа мощен югозападен вятър, който към обяд и в следобедните часове в масивите от западната половина от страната ще се ориентира от северозапад. Ще е най-вече облачно със слаби превалявания от сняг. Максимална температура на височина 1200-1300 метра към минус 1°, на 2000 метра – минус 5°.

Времето по Черноморието:
Облачността ще е забележителна.След обяд и с краткотрайни разкъсвания на облачността. Ще духа сдържан до краткотрайно мощен източен вятър.

Максималните температури ще бъдат сред 10° и 11°С.

Вълнението на морето по южното крайбрежие ще бъде до 1 бала, а по северното 2-3 бала.

Прогноза за фини прахови частици:

Очакваме повишение на равнищата на фини прахови частици в утринните часове, над по-големите градове. Стойностите ще са сред 40-70мкг/м3 при норма към 50 мкг/м3.

Пътна информация:
Не се чакат проблеми...

Времето на Балканите

Oблачността ще се задържи раздрана, а в котловинните полета - заран ще има условия и за мъгли. След обяд от северозапад облачността ще стартира да се усилва, само че ще се задържи без превалявания.

Прогноза Имре Дузмат, Meteo Balkans
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР