През деня ще превалява дъжд, значителни ще бъдат валежите в

...
През деня ще превалява дъжд, значителни ще бъдат валежите в
Коментари Харесай

Дъжд и вятър в първия ден от седмицата |

През деня ще превалява дъжд, обилни ще бъдат преваляванията в югоизточната половина от страната, където ще има и гръмотевици, демонстрира прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология при Българска академия на науките.

Издадено е предизвестие от първа степен за по-обилни превалявания, а в 7 области и за мощен вятър с пориви сред 70 и 90 км/ч.

Максималните температури ще бъдат в необятен период - от 8° в Северозападна България до към 20° в Източна България, където през по-голямата част от деня ще продължи да духа сдържан и краткотрайно мощен югозападен вятър.

Следобед с насочване и увеличаване напразно от северозапад ще стартира да нахлува леден въздух. След краткотрайно прекъсване на преваляванията в следобедните часове, през нощта против вторник ще стартират нови превалявания от дъжд, а по високите полета и в западната част от Предбалкана - от сняг.

По морския бряг ще бъде облачно и дъждовно, като основно по южното крайбрежие преваляванията ще бъдат обилни. През по-голямата част от деня ще духа сдържан и краткотрайно мощен югозападен вятър. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

В планините ще има превалявания от дъжд, над 1800 метра - от сняг, само че снежната граница до вечерта ще се снижи и под 700 метра.

Ще духа мощен и краткотрайно плевел югозападен вятър, който след обяд в ниските планински елементи от Западна България ще се ориентира от северозапад и с него ще нахлува леден въздух.

Във вторник температурите ще продължат да се намаляват и още преди обяд и в североизточните региони дъждът ще премине в сняг. По планинските проходи ще има условия за преспи и навявания. Интензивни и обилни по количество ще са снеговалежите в планините, за малко там ще се натрупа и основна снежна завивка.

В сряда ще се задържи прохладно, само че ще има повече слънчеви часове. Сутрешните температури ще са ниски - в обособени региони до минус 5°, само че дневните ще стартират да се покачват.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР