През деня ще е почти без валежи. Облачността ще започне ...

През деня ще е почти без валежи. Облачността ще започне

Дъжд или циганско лято ни чака през новата седмица

През деня ще е съвсем без валежи. Облачността ще стартира последователно да се разкъсва и понижава . Сутринта тук-там по поречията и в низините ще има мъгла. След обяд ще се появи слаб северозападен вятър. Дневните температури едва ще се повишат и оптималните ще са сред 12 и 17 градуса .


Над Черноморието облачността ще е значителна, на отделни места с ръмежи. Ще духа слаб северозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 15-16 градуса, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.Над планините ще преобладава облачно и мъгливо време, на отделни места със слаби валежи от дъжд. След обяд облачността ще стартира да се разкъсва и понижава . Ще духа слаб до сдържан северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 10 градуса, на 2000 метра - към 3 градуса.


Във вторник и сряда ще има разкъсана облачност , най-вече значителна през първия ден над Южна България. Вятърът ще стихне и в сутрешните часове ще тук-там в низините видимостта ще е намалена. Минималните температури ще се понижат, а дневните ще се повишат с 2-3 градуса .

Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на

Източник: dariknews.bg