През деня работата ще продължи по почистване на пешеходни пространстваПрез

...
През деня работата ще продължи по почистване на пешеходни пространстваПрез
Коментари Харесай

Във всички 24 столични района са извършени обработки срещу заледяване

През деня работата ще продължи по разчистване на пешеходни пространства

През деня работата ще продължи по разчистване на тротоари и пешеходни пространства. Тази нощ в София са осъществени обработки с разпространяване на смеси против замръзване и разчистване на сняг от улици и булеварди, по които се движи градския превоз във всички 24 региона на Столичната община, както и съществени и вътрешно-квартални улици в регионите „ Искър “, „ Възраждане “, „ Оборище “, „ Средец “, „ Лозенец “, „ Триадица “, „ Младост “ и др.Това оповестиха от пресцентъра на Столичната община (СО) в информация за ситуацията в София към 7:30 ч. през днешния ден.

Обработена е общинската пътна мрежа в регионите Панчарево, Люлин, Банкя, Нови Искър, също и Южната дъга на софийския околовръстен път. 

Към този миг компаниите, ангажирани със зимното разчистване на града, не престават обработки с разпространяване на смеси в Слатина, Надежда, Връбница, Подуяне и Изгрев. 

През деня работата ще продължи по разчистване на тротоари и пешеходни пространства. 

В подготвеност са 216 снегопочистващи машини. 

В планината Витоша е осъществено опесъчаване и побутване на снежна маса на пътища „ Бояна “ – околност " Златни мостове " и „ Драгалевци “ – хижа „ Алеко “. През деня ще се позволяват коли с сложени вериги, а в интервала от 11:00 до 14:00 ч. не се позволява придвижването на коли по планинските пътища. 

В момента градският превоз се движи на всички места и извършва нормалните си направления. До планината Витоша се движат автобусни линии 63 и 66. 

Екипите на Столичния инспекторат наблюдават ситуацията  и управляват дейностите на почистващите компании. Аварийните екипи на общината са на терен и правят обходи в града. 

През деня температурите ще бъдат ниски. От Следствен отдел към окръжна прокуратура припомнят на етажните собствености, търговски обекти и офис здания да почистят пространствата пред съответните си здания. Шофьорите да употребяват колите си оборудвани за придвижване при зимни условия и да карат деликатно със съобразена скорост.

Според прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология през днешния ден сутринта на обособени места в Рило-Родопската област към момента ще превалява слаб сняг, само че до обед облачността и там ще се раздра и ще намалее, и над по-голямата част от страната денем ще е най-вече слънчево. Максималните температури ще са сред минус 1° и 4°, в София – към минус 1°.  
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР