През деня работата на снегопочисващата техника продължава, за да се

...
През деня работата на снегопочисващата техника продължава, за да се
Коментари Харесай

АПИ: Над 700 машини обработват пътните настилки в страната

През деня работата на снегопочисващата техника продължава, с цел да се обезпечи проходимостта на пътищата при зимни условия. Това оповестиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура " (АПИ).

Без ограничавания е придвижването през проходите „ Айтоски”, „ Обзорски”, „ Печинско”, „ Превала”, „ Предел”, „ Републиката “, „ Ришки” и „ Рожен”. Забранено за МПС над 3,5 тона е прекосяването през проходите „ Дюлински” и „ Пампорово”. Ограничено е придвижването на товарни коли над 10 тона през „ Вратник” и „ Твърдишки “. Ограничено е придвижването за МПС над 12 тона през проходите „ Петрохан “, „ Троянски “, „ Котленски “ и „ Шипка”.

27-те регионални пътни ръководства и снегопочистващите компании работят на 24-часов режим и не престават поддържането на републиканската пътна мрежа. Агенция „ Пътна инфраструктура “ предлага на водачите, на които им следва пътешестване, да потеглят на път единствено с подобаващи гуми, защото прогнозите са за усилване на снеговалежа денем, да карат със съобразена скорост и нараснало внимание, спазвайки напътствията на „ Пътна полиция “.

Блокирането на придвижването от коли, които не са готови за придвижване при зимни условия, затруднява работата на снегопочистващата техника и попречва пътуването на всички останали водачи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР