През деня на Гергьовден времето ще бъде предимно слънчево и

...
През деня на Гергьовден времето ще бъде предимно слънчево и
Коментари Харесай

Времето: Слънчев и топъл празничен ден, до 22-23°С днес

През деня на Гергьовден времето ще бъде най-вече слънчево и ще се затопля. Около обяд чакаме краткотрайни увлечения на облачността над цялата страна, само че тя ще е най-вече междинна и висока и валежни са малко евентуални. Следобед над планинските региони от Западна и Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на изолирани места ще паднат превалявания.

През деня в източната половина на страната вятърът ще е до сдържан от север, а над останалата част – най-вече западен.

Дневните стойности ще се покачват и на повече места ще са сред 22-23°С, като най-високи ще са над Югозападна и Дунавската низина – до 24-25°С.

Денят в София ще стартира с раздрана облачност. По-късно денем облачността ще нарасне в купеста, само че превалявания не се чакат. Температурите последователно ще се покачват - минималните ще са към 9°С, а оптималните - до 22°С.

Времето в планините ще е най-вече слънчево и топло. Временни увлечения на облачността чакаме след обяд над масивите от Западна и Централна България, като на изолирани места в Рило-Родопска област ще превали слаб дъжд. Ще духа до сдържан вятър от североизток. Максималната температура на 1200 метра ще е към 12°, на 2000 метра - към 6°.

Времето по Черноморието ще е най-вече слънчево. След обяд облачността по Южното Черноморие ще се усили и тук-там ще превали слаб дъжд.

Температурите последователно ще се покачват, като ще са сред 18°-20°С. Температурата на морската вода е 12°-15°.Вълнението на морето ще бъде към 1-2 бала.

Прогноза за ФПЧ - В утринните часове равнищата на фини прахови частици в атмосферата ще бъдат повишени. Концентрацията на нездравословни газове ще е сред 60-90µg/m3 при средноденонощна норма 50 µg/m3.

Времето на Балканите

През идващите 48 часа времето в по-голямата част от Балканския полуостров ще попадат в южната външна страна на просторен антициклон, ситуиран над Северна Европа. Ще се задържи най-вече слънчево, само че над планинските региони от полуострова ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще паднат краткотрайни превалявания с гръмотевици. Температурите на полуострова ще се покачват, предвижда Meteo Balkans.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР