През ден научаваме какво е казал все още премиерът Борисов

...
През ден научаваме какво е казал все още премиерът Борисов
Коментари Харесай

На кого говори Борисов? И слуша ли го някой?

През ден научаваме какво е споделил към момента министър председателят Борисов от джипката, а през днешния ден и от самолета. Всеки ни засипва със фукане за чутовни градежи и достижения. Над така наречен „ Балкански поток “ – в оригинал Турски поток “ – Министър-председателя зове президента Радев да намине и той, с цел да види по какъв начин се строяло в „ провалена “ страна. Акцентира на „ провалена “ с подигравка.
На кого в действителност приказва Борисов?

Над 63% от българите поддържат митингите, а това значи и настояванията за неговата и на Иван Гешев оставки. Те не имат вяра на нито една негова дума.

В останалите 27 на 100 се наместват членовете на ГЕРБ и симпатизанти. Стана ясно обаче, це някогашният втори в партията Цветан Цветанов към този момент е убедил немалка част от тях да преминат в новата му партия. Други имат едно мислено да поддържат „ Да, България “, Слави Трифонов, Мая Манолова и даже Българска социалистическа партия. Но се ослушват и не бързат да го заявят.

Над 90 на 100 от близо 2,5 млн българи в чужбина не желаят и да чуят за Борисов и историческите му завоевания.

Част от гласувалите за ГЕРБ към този момент се срамят и се въздържат от шерване със социолозите.

Активът на партията, министрите и част от чиновниците в администрацията „ имат вяра “ на Борисов по силата на облагите от тази власт. За тях пръднята на вожда към момента е френски парфюм… Все още.

Пеевските медии му „ имат вяра “ преди още да е споделил каквото й да е.

Освен това, всеки естествен човек знае, че това, с което се хвали Борисов през 10-годишното си ръководство, другаде го вършат за година-две. При това качествено. Метро имат множеството столици, а където няма, е тъй като не желаят да имат.

Задкулисието изобщо не го слуша, тъй като пресмята какъв брой ще осребри от всеки устискан ден на това ръководство.

Постиженията не се мерят с джипка-ПР, нито със фотоси от аероплан или криене от протестиращите. Истинското мерило е това чекмедже, цялостно с милиони, кюлчета и револвер. С мутренския език, звучащ в изтеклите записи и това непоносимо ПКП, лепнато на Цвета Караянчева до живот.

Най-важната оценка за едно ръководство въпреки всичко са резултатите. За 11 години те се показват в последното масто на България по всички индикатори за качеството и продължителността на живот. С най-ниските пенсии и приходи изобщо. С мижавите вложения. С оценката: Най-корумпирана страна в Европейски Съюз. Най-висока смъртност, неначетеност, беднотия. С неналичието на господство на правото.

Батакът се нижда на всички места. За морал, чест или достолепие даже не става дума.

И на кого тогава приказва Борисов? Ах, да – на Севда.

Гергана Василева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР