През декември се очаква да бъде даден официално стартът на

...
През декември се очаква да бъде даден официално стартът на
Коментари Харесай

Проектът за общата европейска отбрана стартира през декември

През декември се чака да бъде даден публично стартът на плана за обща европейска защита. 

Пред в. " Файненшъл таймс " дипломати са коментирали, че Франция и Германия ще разгласят публично проектите си за т.нар. непрекъснато структурирано съдействие в защитата (ПЕСКО) на среща на министрите на външните работи и защитата на 13 ноември. Към тях се чака да се присъединят други огромни страни, измежду които Италия и Испания, тъй че формалното начало на плана да бъде сложено на среща на водачите от Европейски Съюз през декември, оповестява изданието, представено от Българска телеграфна агенция.

Повече от половината страни от Европейския съюз се чака да се причислят до няколко дни към епохалните старания за обща защита в отговор на натиска върху европейските армии, показва вестникът. 

Германия и Франция са отпред на опитите за увещание на страните да обединят военната си логистика и войски за реагиране на рецесии, като в същото време си сътрудничат за създаване на ново потомство танкове.

Поддръжниците на ПЕСКО считат, че то е метод за справяне с рестриктивните мерки върху разноските за защитата и апелите на Съединени американски щати европейските страни да поемат по-голям дял от грижата за сигурността на Европа.

Опитите за реализиране на съглашение по самодейността обаче демонстрират, че има напрежение сред Париж и Берлин. Франция желае ПЕСКО да бъде колкото се може по-амбициозно от позиция на плановете, с които се занимава, а Германия - то да включва оптимален брой страни.

Основна цел на ПЕСКО е да понижи проблемите на оперативната съгласуемост , които произтичат от другите оръжейни системи, употребявани в Европа. ПЕСКО също по този начин ще спомага за устрема на страните да икономисват пари, като комбинират запаси за планове, сходни на оповестения през юли френско-германски проект за изграждане на нов европейски изтребител.

ПЕСКО също по този начин се преглежда като " чадър " за районни интервенции в региона на защитата, сходни на съдействието сред военноморските сили на Белгия и Холандия или Европейското командване на въздушния превоз, което включва Холандия, Белгия, Франция и Германия.

Сред другите обсъждани хрумвания са взаимни медицински интервенции и европейски сили за реагиране на рецесии.

Поддръжниците на ПЕСКО упорстват, че самодейността има допълваща роля към интервенциите на НАТО и алиансът ще продължи да има водещо значение за териториалната защита на Европа, отбелязва " Файненшъл таймс ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР