През декември се наблюдава значителен ръст от 22% в броя

...
През декември се наблюдава значителен ръст от 22% в броя
Коментари Харесай

Значителен ръст на турските туристи у нас през декември

През декември се следи забележителен растеж от 22% в броя на турските туристи , разгласи отрасловият министър Зарица Динкова по време на туристически конгрес в Банско. Според нея е от значително значение да се продължи този позитивен тренд , като се работи за облекчение на процеса на издаване на визи за турците . В този подтекст министър Динкова показа хрумвания за усъвършенствания в издаването на визи.

Замисълът за въвеждане на въздушен Шенген също беше бележит, като се надяват на по-лесен достъп за туристите с към този момент детайлизирани шенгенски визи. След рецесията с израелските туристи, фокусът на рекламата за българския туризъм беше пренасочен към прилежащите пазари .

Форумът, проведен от Съюза на туристическия бизнес в Банско, събра участници от разнообразни места и имаше за цел установяване на тактиката за развиване на туризма сред България и Турция. В събитието участваха представители на бизнеса от разнообразни обитаеми места, както и представители на Българо-турската търговско-индустриална камара.

Заместник-кметът на Банско акцентира, че проблемите пред туристическия бизнес са известни, само че упорстват за непрекъснати и съответни решения . Благодари на страната за поддръжката и приветства присъединяване на бизнес представителите, както и на концесионера на ски зоната в Банско – „ ЮЛЕН “ АД.

Според него, данните за повишаването на турски туристи в планинския курорт са впечатляващи, като през 2023 година броят им е доста по-голям от миналата година. През 2022 година, да вземем за пример, към 2000 туристи от Турция посетиха Банско , генерирайки към 6300 нощувки, до момента в който през 2023 година броят им близо подсилен, с осъществени над 17 300 нощувки .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР