През декември Искра.бг единствена съобщи, че вероятно се извършва ...само

...
През декември Искра.бг единствена съобщи, че вероятно се извършва ...само
Коментари Харесай

Покривът на „златната“ Арена Бургас протече само ден преди откриването на Купата на България

През декември Искра.бг единствена заяви, че евентуално се прави.. .само седем месеца след нейното публично разкриване. 

Тогава не успяхме да получим формален отговор дали това е правилно, или не. 

Днес се оказа по безапелационен метод, че проблем с покрива на „ златната “ зала „ Арена Бургас “ сигурно има и той се прояви преди началото на шампионата за Купата на България , на който морският град е хазаин и който започва на следващия ден. 

Съоръжението е протекло и това е затруднило тренировката на „ Спартак Плевен “ , съобщи „ Sportal.bg “. Наложило се е даже на мястото спортистите да слагат умишлен стол, с цел да се избегнат вероятни съществени произшествия. 

Строителят на постройката е оповестил, че до на следващия ден този проблем щял да бъде отхвърлен и отхвърли да има недостатъци. Протичането се дължало на паднал предпазител поради мощния вятър и дъжда през днешния ден в Бургас. 

Изграждането на спортната зала „ Арена Бургас “  е определяно от мнозина като  престъпно . Нейното строителство се забави, а сумите непрекъснато бяха увеличавани. На фона на всичко това преди няколко месеца отчет сподели, че на практика и  оборудването не дава отговор на условията  за осъществяване на огромни шампионати. 

Бившият състезателен министър  Радостин Василев от своя страна заяви, че. Той ще бъде против редица изпълнителния шеф на „ Академика “, както и против двама някогашни министри –  Красен Кралев и Весела Лечева

Радостин Василев разкри още, че има  отчет на Агенцията за държавна финансова ревизия /АДФИ/ , който е бил предоставен от самия него в качеството му на министър на младежта и спорта. В този отчет са били отразени всички нарушавания. Според Василев те са свързани с “Академика 2011″, Министерство на спорта, Община Бургас и изпълнителя на обекта.

Според Василев с цел да бъде използваема залата  ще бъдат нужни още 10 милиона лв.

По данни в медиите към месец май, когато бе открита публично зала „ Арена Бургас “,  строителството й е коствало 64 милиона лв. , което е много повече от в началото плануваното. Важният въпрос е дали има  гаранция на осъщественото от строителните компании  и дали те ще покрият възможни поправки, в случай че се постановат такива. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР