През декември 2020 г. започна изплащане на помощи в размер

...
През декември 2020 г. започна изплащане на помощи в размер
Коментари Харесай

Алибегов: Не е коректно да се мисли, че сме излъгали държавата!

През декември 2020 година стартира погашение на помощи в размер на 20% от оборота за бизнеси, прекратили или лимитирали дейнсотта си поради пандемията. Миналия месец Национална агенция за приходите са почнали да изпращат предложения за възобновяване на суми, дружно с лихвите.

От бизнеса считат, че помощите са по-скоро заем, а от приходната организация разясниха, че техните дейности са плод на непредставени доклади за приложимост на средствата от страна на 66 компании. Разходите няма да бъдат верифицирани, а средствата ще би трябвало да бъдат възобновени.

" Интересното е, че единствено фаза 2 остава непроверена от Национална агенция за приходите. Възмутително е в случай че Национална агенция за приходите е изплатила повече пари заради своя неточност, методът е непринудено заплащане от страна на компаниите, никога не би трябвало да се начисляват лихви. Не е правилно да се мисли, че сме излъгали страната. Казусът е извънредно противен ", показа Ричард Алибегов пред Нова нюз.Според него всички компании, получили средства, би трябвало да показват доклад по какъв начин са изразходени. 

" Възмути ме това, че Национална агенция за приходите прави инспекция. Изпратихме им всички документи, които обаче организацията към този момент имаше. Близо 60 дни те ревизираха информацията, по-късно допустимите бяха утвърдени. Фирмите, които не са изпратили доклад, най-вероятно са във фаза 4, тъй като, с цел да се стигне дотук, би трябвало да са преминати другите етапи ", изясни той. И добави, че във фаза 2 е било належащо единствено единодушие за инспекция на оборота.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР