През декември 2017 г. австралийският фотограф Ралф Хайманс прави последния

...
През декември 2017 г. австралийският фотограф Ралф Хайманс прави последния
Коментари Харесай

Историите зад две от най-популярните снимки на принц Филип

През декември 2017 година австралийският фотограф Ралф Хайманс прави последния формален портрет на принц Филип. Днес научаваме любопитни елементи за фрагмента, споделени от Хайманс в подкаста на " Скай Нюз Дейли ".

Снимката е направена в един от коридорите на замъка Уиндзор, само че не какъв да е, а там, където са ситуирани спалните на кралското семейство. Принцът е с публично вечерно облекло, като държи ръцете си зад тила. Филип носи и лента на Ордена на слона – най-високото почетно отличие в Дания, което е отпратка към неговото датско родословие.

Ралф Хайманс споделя за какво този кулоар придава спомагателна мощ на фрагмента. В неговото дъно е стаята, където са родени майката и бабата на Филип. Трогателно е съвпадението, че херцогът на Единбург умря точно в замъка Уиндзор.

„ Сякаш се отразява в този кулоар “ – разяснява фотографът.

Повече по тематиката

Тези дни научихме и историята към един различен кадър на принц Филип. Дълги години той се популяризира в интернет с пояснението, че кралицата се е засмяла, тъй като преди малко е разпознала брачна половинка си, облечен в униформата на гренадирски гвардеец.

Снимка: Getty Images

Кадърът е изработен от Крис Йънг от „ Асошиейтед прес “ през 2003 година, като историята към него е напълно друга.

На 15 април 2003 година Елизабет Втора би трябвало да направи ревизия на почетния часовой в. Малко преди началото на тържествената гала рой пчели си харесва един от столовете за гостите и се скупчва върху него. Налага се кралският пчелар да пристигна по неотложност, с цел да прибере насекомите. Тогава в пресата се появяват смешки, че пчелите са атакували английската войска. За благополучие, вредите са минимални – единствено един сержант е бил жилнат по челото.

А усмивката на кралицата е поради цялата блъсканица към непредвиденото закъснение на церемонията. Тя е знаела, че „ гвардеецът “ в действителност е принц Филип, тъй като той нееднократно е обличал тази униформа. Включително и на годишните тържества през юни, когато се чества рождения ден на кралицата.

Още фотоси от събитието с пчелите

Принц Филип се спомина в петък на 99-годишна възраст. Погребението му ще бъде в събота следобяд, 17 април. Можете да наблюдавате.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР