През август Навални беше осъден на 19 години затвор, след

...
През август Навални беше осъден на 19 години затвор, след
Коментари Харесай

Си Ен Ен: Алексей Навални е изчезнал от затвора и е в неизвестност

През август Навални беше наказан на 19 години затвор, откакто беше приет за отговорен в основаване на екстремистка общественост, финансиране на екстремистки действия и голям брой други закононарушения. Той към този момент излежаваше присъда от 11 години и половина в заведение с оптималната сигурност по обвинявания в машинация и други, които отхвърля.

Поддръжниците на Навални настояват, че карцерът и лишаването му от независимост са политически стимулиран опит за угнетяване на рецензиите му против съветския президент Владимир Путин.

Адвокатите са създали няколко опита да получат достъп до две наказателни колонии, където се счита, че се намира Навални, който има съществени здравословни проблеми, съобщи говорителката Кира Ярмиш в X. Те са били осведомени, че 47-годишният Навални не се намира нито в наказателните колонии IK-6, нито в IK-7, добави Ярмиш.

" В петък и през целия сегашен ден нито IK-6, нито IK-7 са им дали отговор ", написа Ярмиш, добавяйки, че Навални е в неопределеност от шест дни. За последно Навални е бил затворен в наказателната колония IK-6 източно от Москва.

Известно е, че Навални представляваше една от най-сериозните закани за легитимността на Путин по време на неговото ръководство, траяло повече от две десетилетия. Той организираше антиправителствени улични митинги и използваше блога си и обществените медии, с цел да разобличи хипотетичната корупция в Кремъл, както и в съветския бизнес.

Дисидентът беше отведен от Русия в Германия през 2020 година, откакто беше токсичен с " Новичок " - нервнопаралитично вещество от руската ера. Навални трябваше да бъде превозен със аероплан от сибирския град Омск и дойде в кома в болница в Берлин.

Русия отхвърля да е забъркана в отравянето на Навални. През декември 2020 година Путин съобщи, че в случай че съветската работа за сигурност е желала да убие Навални, " към този момент щеше да го е направила “, оповестиха от Си Ен Ен.

При завръщането си в Русия през януари 2021 година Навални незабавно е вкаран в пандиза по обвинявания в нарушение на изискванията на условното му освобождение, свързани с дело за машинация, заведено против него през 2013 година, което той също отхвърля като политически стимулирано.

От пандиза той води акция против съветската инвазия в Украйна и се пробва да активизира публичната съпротива против войната.

" Ще проведем предизборна акция против войната. И против Путин. Точно по този начин. Дълга, упорита, изтощителна, само че фундаментално значима акция, в която ще настроим хората против войната ", съобщи Навални.

Когато през август Навални беше наказан на 19 години в наказателна колония с оптимален режим, той акцентира, че " броят на годините няма значение ".

Изчезването на Навални съответствува с навечерието на началото на предизборната акция за президент на Руската федерация. 71-годишният Владимир Путин удостовери, че ще се кандидатира за още един шестгодишен мандат.

„ За Путин не е загадка кой е главният му конкурент на тези „ избори “. И той желае да се увери, че гласът на Навални не се чува “, сподели един от почитателите на Навални Леонид Волков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР