През август беше премиерата на серията edge 20 на Motorola,

...
През август беше премиерата на серията edge 20 на Motorola,
Коментари Харесай

Motorola edge 20 lite

През август беше премиерата на серията edge 20 на Motorola, а аз имах опцията да тествам два от моделите, с което добих и персонални усещания. Наскоро описах за Motorola Edge 20, a през днешния ден ще показва неговия по-малък другар edge 20 lite.

lite версията на edge 20 е по-голяма и по-тежка от edge 20. Телефонът е с размери 165.9 x 76 x 8.3 мм и тежи 185 гр. В цветово отношение, моделът се предлага в две разцветки - Electric Graphite, Lagoon Green. Вариантът, който виждате на фотосите е Lagoon Green. Дисплеят е 6,7-инчов OLED, като се реализира съответствие екран-корпус 87.4%. Централно в горната му част е отворът за предната камера, който е малко по-голям от този на edge 20 и заради спомагателния си сребрист кръг към него, е по-отчетлив.

Въпреки това камерата не пречи на ежедневната работа. В долната част на корпуса са ситуирани USB-C порт за зареждане, отвор за високоговорителя и 3,5 мм жак за слушалки. Вдясно са два функционални бутона - за увеличаване/намаляване на звука и за включване/изключване. В последния е вграден и четецът за отпечатъци. Четецът елементарно разпознава отпечатъците при доста лек напън и няма да срещате проблем с бързото отключване на телефона. Вляво е функционален бутон за активиране на Гугъл Assistant. Телефонът разполага с два микрофона, което способства за осъществяване на диалог даже при шумна конюнктура.

В комплекта има 30W Turbo зарядно с USB Type-C, с което телефонът се зарежда за малко над час. Добавен е и силиконов калъф, който покрива идеално ръбовете и обгръща краищата на предната част на телефона. Така, при инцидентно изпускане, шансът да ударите екрана е по-малък. В допълнение, имате управление и игла за отваряне на поставката за картите.

Гърбът е направен от PMMA пластмаса, с леко извити форми. Предното стъкло е 2,5D с покритие срещу пръстови отпечатъци

Основни характерности:

• Дисплей: 6.7 " OLED (2400×1080), 90Hz;
• Чипсет: MediaTek Dimensity 720;
• Памет: 8GB RAM, 128GB;
• Основна камера:
• 108MP, f/1.9 бленда; 0,7 μm размер на пиксела | Технология Ultra Pixel за 2,1 μm;
• 8 MP ултраширокоъгълна (118 градуса зрително поле); Macro Vision; f/2.2;
• Стабилизация на видео;
• 2 MP камера за дълбочина; f/2.4;
• Предна камера:
• 32 MP с бленда f/2.25;
• Технология Quad Pixel за 1,4 μm;
• Свързаност: 5G, 4G LTE, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/, Bluetooth 5.0, USB Type-C; NFC, GPS, Glonass, Galileo;
• Гнезда за две 5G+4.3.32.3G Nano Sim карти;
• Оценка за съвместимост: Android 11;
• Батерия: 5 000 mAh, опция за 30 W зареждане;
• Размери: 166 x 76 x 8,25 мм, 185 гр.;


Дисплей и батерия


edge 20 lite е с огромен 6,7 " OLED екран и резолюция FHD+ (2400×1080). Съотношението на картината е 20:9, а честотата на освежаване е 90 Hz. Качеството на екрана е чудесно, картината е наситена с доста живи цветове и е доста прелестно да се гледат видеа на висока резолюция. На директна слънчева светлина, дисплеят остава с добра цветова плътност.

Батерията е 5000 mAh, което подсигурява към 2 дни прилагане на телефона. Именно опцията за по-бърз заряд е едно от огромните преимущества на този телефон, защото огромната батерия към този момент не значи 2 часа зареждане. Същевременно, в случай че въпреки всичко батерията ви е паднала, за 15 минути ще съумеете да заредите 15%, което ви подсигурява известно успокоение.

Телефонът разполага със 128GB място за предпазване, което може да бъде увеличено с MicroSD карта. За да пестят място от Motorola са комбинирали слота за картата памет със слота за втората SIM карта. Системната памет е 8GB, само че имате опция да я увеличите до 10GB посредством виртуална RAM за сметка на тази за файлове. Моделът употребява чипсет Dimensity 720. Всичко това разрешава разботата с голям брой приложения, а също така телефонът се оправя и с редица игри.

Софтуер

В софтуерно отношение няма никакви изненади - познатият ни Android 11 е в композиция с функционалностите на Motorola. MyUX добавката разрешава елементарно да персонализирате изгледа на телефона си, да променяте шрифта, цвета и размера на систематичните икони. Moto жестовете разрешават елементарно да включвате камерата с две завъртания на китката на ръката или да извикате помощно меню с икони посредством двойно почукване на бутона за включване.

edge 20 lite, аналогично на edge 20, разполага с ready-for. Приложението има богата функционалност - елементарно можете да прожектирате своя телефон на различен по-голям екран и да гледате видеа, да играете игри, да ползвате телефона като тъчпад за по-лесно навигиране, както и да се възползвате от цялостна настолна функционалност посредством смарт телефона. Можете да закачите bluetooth клавиатура и мишка. Чрез вградения мултимедиен модул, можете да виждате всички обичани приложения и занимания на огромен екран, като няма потребност от смяна на настройките на екрана.

Камера

Edge 20 lite е с тройна съществена камера със 108МР датчик, която прави положителни фотоси при оптимална осветеност. Както ще се убедите, при нощната осветеност има много звук и незадоволителна изразеност на цвета, като камерата не съумява да се оправи толкоз добре с жълтия цвят, по отношение на тази на Edge 20, само че за своя сегмент, камерата се показва по отношение на упованията. Сред функционалностите на задната камера са Синемаграфия (можете да „ замразите " част от изображението), портрет, AR стикери, цветни филтри, гледка, двоен запис, автоматизирано снимане посредством усмивка, а АI подкрепя усъвършенстването на фотосите.

Основната камера може да снима видео в 4K UHD (30 fps) или FHD (60/30 fps). На занимателен каданс може да снимате в три разновидността: UHD (120 fps), FHD (120 fps), HD (240 fps). Можете да снимате и в RAW формат. Разбира се, добавени са таймлапс и хиперлапс, а също е разполагаем и баркод скенер. Функцията „ двойно снимане " разрешава едновременна фотография с двете камери и компилиране на изображението. Функцията разрешава избор на камерата, от която да бъде употребено главното изображение. Широкоъгълната камера снима в FHD (30 fps), а макро камерата може да снима в FHD (30/60 fps).



Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР