През август 2006 Honda Motors създаде изцяло притежавано дъщерно дружество,

...
През август 2006 Honda Motors създаде изцяло притежавано дъщерно дружество,
Коментари Харесай

Honda създава първия в света лек частен самолет, който може да лети на разстояния от над 4 000 км

През август 2006 Honda Motors сътвори напълно притежавано дъщерно сдружение, наречено Honda Aircraft Company, за произвеждане на леки двумоторни частни самолети.

След като пусна първият сходен артикул на пазара - HondaJet през декември 2015 година, производителят на самолети също добави още няколко модела HondaJet Elite, HondaJet Elite S и HondaJet Elite II. Популярният аероплан е привлякъл някои известни лица като Том Круз, който е дълготраен водач и е купил самолета през 2019 година

Най-новата идея за бизнес аероплан на компанията се чака да сложи върхове в промишлеността като единственият лек аероплан, кадърен да пътува на по-дълги дистанции. Това е HondaJet Echelon.

HondaJet Echelon първо беше разгласен като HondaJet 2600 на годишна спогодба за бизнес самолети през октомври 2021 година На тазгодишната конференция на NBACE Honda даде на бъдещия лек аероплан името Echelon.
 Проваленият проект на Honda за наличен електрически автомобил
Проваленият проект на Honda за наличен електрически автомобил

Разходите на компанията възлизат на над $800 милиона

Какво ново

Самолетът по-голям от своите прародители. Echelon е планиран да бъде с 20% по-ефективен от обичайните леки самолети и с над 40% по-ефективен, в съпоставяне със самолетите със междинни размери съгласно Honda. Комерсиализирането на самолета беше оповестено през юни 2023 година, като узаконяването е планувано за 2028 година

Echelon ще се предлага дружно с различен модел Elite II. Според Aviation Week за истинския HondaJet 2600 предстоящата каталожна цена е от 10 -до 12 милиона $ през 2021 година само че не към момента не се знае цената за новия модел. Elite II пък коства 7 милиона $.

Това, което прави Echelon по-специален, спрямо останалите модели на компанията, е неговият дизайн и опцията да се пътува на дълги дистанции. Honda декларира, че новият аероплан Echelon е планиран да бъде първият в света лек реактивен аероплан, кадърен да лети по трансконтинентални направления.
 Honda раздаде екстра <a href=бонуси на чиновници...но след това си ги изиска назад " >
Honda раздаде екстра бонуси на чиновници...но след това си ги изиска назад

В известие, изпратено до чиновниците, компанията дава опция на чиновниците да върнат част от
бонуса до 22 септември

В момента моделите в употреба HondaJet могат да летят единствено няколко часа преди отнова да се нуждаят от зареждане с гориво.

Задвижван от два мотора над крилото, самолетът може да лети с на разстояния от над 4 800 км.

Според Honda дизайнът разрешава на самолета да лети по-бързо, тъй като усъвършенства аеродинамичната успеваемост на самолета. Самолетът може също да пътува от Съединени американски щати до Канада, Карибите, Мексико и Южна Америка.

Echelon може да побере до 11 души, а седалките могат да се трансфорат в комфортни кресла по време на дългите пътувания.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР