През април Uber придоби в сделка за 100 млн. долара

...
През април Uber придоби в сделка за 100 млн. долара
Коментари Харесай

Uber ще предлага електрически велосипеди под наем в Европа

През април Uber закупи в договорка за 100 млн. $ стартъпа JUMP

В Берлин към този момент оперират няколко компании за отдаване чартърен на електрически колела. Още по тематиката
General Motors и Fiat Chrysler се конкурират при самоуправляващите се коли

Двете компании оповестиха покупко-продажби, които ще им оказват помощ за развиването на технологията
5 юни 2018
Ford ще предлага транспортни услуги с самостоятелни коли от 2021 година

Kомпанията избира да оперира лична платформа за споделени пътувания, като ще се насочи и към куриерския бизнес
18 апр 2018
Ubеr приключва услугата си в Гърция поради нови регулации

Страната е един от най-големите пазари за компанията в Европа с 450 хиляди клиенти
12 апр 2018
Uber договаря за сливането на бизнеса си в Индия с Ola

SoftBank, която финансира двете компании, оказва напън на Uber за договорката
3 апр 2018
Uber продава бизнеса си в Югоизточна Азия на Grab

Американската група придобива 27.5% в Grab в подмяна и на интервенциите на UberEats в района
28 мар 2018 Американската компания за споделени пътувания Uber стартира да отдава чартърен електрически колела в Европа. Новата услуга JUMP ще бъде налична първо в Германия, а след това и в други страни от Европейския съюз (ЕС). По този метод групата ще се опита да компенсира бизнеса си в европейските градове, в които локалните регулатори не разрешиха някои от интервенциите ѝ, оповестява Reuters.

Отново таксиметровите водачи са недоволни

Изпълнителният шеф на Uber Дара Косровшахи разгласи желанията на компанията по време на конференция в Берлин в сряда, до момента в който пред постройката се събраха стотици таксиметрови водачи в символ на митинг.

Преди да направи изказването си, Косровшахи излезе на сцената с яркочервен велосипед на JUMP. След това съобщи, че желае да си сътрудничат с локалните управляващи, с цел да осъществят сполучливо бизнес проекта си.

Към момента Uber предлага сходен вид услуги само в Сан Франциско с 250 колела и във Вашингтон с по-малко. В тези градове 30-минутното пътешестване коства 2 $.

През последните години Uber среща отпор от обичайните таксиметрови водачи в няколко страни в Европа. Впоследствие няколко страни в Европа, измежду които е и България, постановиха възбрана на активността на стартъпа. Освен това Uber и съперниците ѝ бяха упрекнати в увеличение на трафика в огромни градове като Лондон.

В началото на април Uber подписа договорка за придобиването на JUMP за 100 млн. $, което е част от тактиката ѝ за разширение на бизнеса. Целта на компанията е да предлага разнородни транспортни услуги с рейсове, колела, коли и влакове.

Конкуренцията се ускорява

Услугите за споделени пътувания с електрически колела бяха налични за пръв път в Китай, като след това се появиха в Европа и Северна Америка. Американските играчи в сектора се стремят да конкурират сполучливо китайските компании, които се разрастват с бързи темпове и оперират на няколко пазара.

Uber влиза на пренаситен пазар, защото от 2017 година единствено в Берлин оперират китайските групи за отдаване чартърен на колела Mobike и Ofo, сингапурската Obike, както и американският стартъп LimeBike. От своя страна локалната власт в немската столица обмисля въвеждането на регулации, свързани с броя на колелата, с цел да не блокират пешеходни зони.

Косровшахи удостовери, че платформата JUMP ще бъде налична в Германия най-късно до края на лятото, като чака през идващите месеци услугата да се предлага и в други европейски градове. Също по този начин тази година в Берлин и Мюнхен ще започва платформата за транспортни услуги с електрически коли и хибриди Uber Green, стана ясно на конференцията.

Предизвикателствата пред Uber

" Uber се включва в битката за разрешаването на едни от най-големите проблеми в немските градове, като задачата ни е да понижим замърсяването на въздуха, да ограничим трафика и да увеличим достъпа до транспортни услуги с чиста сила ", сподели Косровшахи на конференцията в Берлин.

В момента Uber оспорва решението на транспортния регулатор в Лондон за отнемането на лиценза ѝ. От август предходната година, когато Косровшахи пое управлението в Uber, той се пробва да усъвършенства финансовите резултати на компанията и да почисти някои проблеми. Той разяснява, че задачата им за " демократична подвижност " може да вреди на избрани хора. Според него когато се трансформират традициите, постоянно има недоволни. Косровшахи не изключи опцията да беседва с представители на таксиметровите компании.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР