През април 2022 г. средните цени на жилищата в Канада

...
През април 2022 г. средните цени на жилищата в Канада
Коментари Харесай

За пръв път от 2 години жилищата поевтиняха

През април 2022 година междинните цени на жилищата в Канада регистрират спад от 0.6% по отношение на предходния месец. Това се случва за пръв път от април 2020 година, сочат данните на Канадската асоциация за недвижими парцели. Междувременно броят на продажбите спадна с 12.6%.

Националната банка на Канада стартира нападателна акция за повишение на лихвените проценти за битка с инфлацията, която доближи най-високото си равнище за последните 30 години. Пазарите чакат дисконтовият %, който беше 0,25% при започване на годината, да се увеличи до 3% през 2023 година

Скокът на цените на жилищата в Канада след пандемия (+24% за последните 12 месеца) беше частично провокиран от извънредно ниски ставки, които помогнаха на стопанската система да преодолее здравната рецесия. Но в този момент повишението на лихвите направи националния жилищен пазар по-уязвим.

На пазара на жилища спадът на цените беше най-сериозен през април в по-малките региони към Торонто. Данните демонстрират, че в предградията Оуквил и Милтън базовите цени са намалели с 5,6% по отношение на март, до момента в който в град Лондон, Онтарио, на към два часа път от Торонто, те са надолу с 4%.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР