През април 2016 г. Румен Пенков Спецов от Добрич продава

...
През април 2016 г. Румен Пенков Спецов от Добрич продава
Коментари Харесай

Новият шеф на НАП продал фирма, която по-късно затънала в дългове за данъци

През април 2016 година Румен Пенков Спецов от Добрич продава на Данаил Иванов Николов от драгоманското село Яблотина 50% от компанията “Гранекс Трейдър” ООД. Той е придобил дял в компанията година по-рано от бургазлията Мартин Илиев. Само година откакто Спецов се освобождава от собствеността си, компанията “Гранекс” влиза в описите на огромните длъжници на Национална агенция за приходите и все още дължи на фиска цели 1 105 482,76 лева

БРРД засече тази информация през интегрирания обществен скенер за фирмената благосъстоятелност, контракти за публични поръчки, бенефицери на еврофондове, получатели на коронасубсидии и длъжници на Национална агенция за приходите, който се обновява периодичен.

Договор за прекачване на дружествени дялове сред Румен Спецов и Данаил Николов.
През 2014 година компанията е имала солидни обороти от над 6 милиона лв., сочи последният вписан годишен финансов доклад на “Гранекс Трейдър”, подписан от Спецов. Но през идната година приходите от продажби падат на 510 хиляди лева

Купувачът Даниел Иванов Николов има и ръководи цели 25 компании, измежду които има и други с задължения към Национална агенция за приходите. Например Медия Линд е с 308 423,98 дълг, а Агро Мил Трейд с 2 639 217,92 лева дълг към фиска. През годините Даниел Николов е имал алъш-вериш с фиска за задължения. С него са се занимавали обществените реализатори при Национална агенция за приходите Руси Палазов и Блажка Попова по дело 28718 от далечната 2004 година Всичко сочи, че Даниел Николов е по този начин да се каже “професионален длъжник” или сламено лице, на който трансферират компании със отговорности.

Положително е, че Румен Спецов от през днешния ден е началник на Национална агенция за приходите. Той явно се познава с Николов и е наясно със схемите за прекачване на фирми-длъжници на сламени хора, което ще усъвършенства събираемостта на приходната организация. В изгода на тази сложна задача ще бъде и внушителният външен тип на Спецов, който е първенец по културизъм.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР