През 90-те години войната беше за миналото. Тогава имаше много

...
През 90-те години войната беше за миналото. Тогава имаше много
Коментари Харесай

Андрей Райчев: 3 март в българската история не символизира Русия, а Санстефанска България

" През 90-те години войната беше за предишното. Тогава имаше доста тежка препирня за предишното, която продължи 10 години, раздели нацията на две и доближи до трагични детайли, тъй като се чупеха орисите на милиони. " Чупеха " е левият метод да се каже, " променяше " е по десния метод. Сега отново виждаме изострен разговор за предишното, само че този спор не визира хората. Ако това беше покруса, това е фарс. Ако това беше драма, това е шоу. Ако това беше всеобщо, в този момент това е изцяло затворено в елита - то е елитна препирня ".

Това разяснява в " Стълбището " по Дарик радио социологът Андрей Райчев.

На въпрос проблем ли е за " Възражане ", че се радикализираха, социологът уточни, че техният проблем по-скоро е да се дерадикализират и да стартират да си търсят съдружници.

Запитан дали дейните младежи се интересуват от " злободневните мутрихроники ", Андрей Райчев изясни, че те се интересуват по собствен метод и основното – доста незадълбочено. " Не тъй като не знаят задоволително, те нямат подтекст, никакъв подтекст ", разяснява той.

По думите му 60% от българите считат, че България не би трябвало да оказва помощ на Украйна, само че въпреки това 60% мислят, че ние би трябвало да останем в Европейски Съюз и НАТО, и то лоялни съдружници. Според него тези две статистики са несъвместими.

" 80% не харесват държавното управление, само че повече от 40% споделят да остане ", сподели още Андрей Райчев.

Според него светът няма да свърши, в случай че 3 март не е народен празник, само че това е спор за опаковката.

" 3 март е обичайният празник на Царство България, по-късно той е сменен с 9 септември и бива възобновен от Великото Народно заседание въз основата на това, че не може партиен празник да е нацонален. Възстановяват този 3 март, мен в случай че питате, механично, необмисляйки и махайки единствената дата, която е подобаваща за това – 6 септември, тъй като това е датата на нашата цялостна автономия. Тогава не взимат 6 септември по една доста идиотска причина – близо е до 9 септември ", изясни социологът.

По думите му 3 март в българската история не символизира Русия, а символизира Санстефанска България.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР