През 90-те години на миналия век той е работил за

...
През 90-те години на миналия век той е работил за
Коментари Харесай

Кремъл имал списък с 21 бегълци, мъртвият Глушков е сред тях

През 90-те години на предишния век той е работил за съветския авиопревозвач.

Това оповестява вестник The Daily Expess, като разяснява, че във Англия живеят 21 съветски предприемачи, които Москва разказва като "бегълци от правораздаването “.
Въпросният лист е оповестен от дипломатическата задача на Москва в Лондон, съобщи "Фокус ".

Руски прокурори са изпрати публично искане до Англия за ареста и екстрадицията на Глушков още през януари 2015 година Кабинетът на премиера Тереза Мей обаче не удовлетвори молбата на Русия.

В понеделник 69-годишният Глушков бе открит мъртъв от щерка си Наталия в наетия от него дом в Ню Молдън, графство Съри. Бе обявено, че по врата му е имало следи от душене. Разследването на гибелта му бе поето от Скотланд Ярд.

Съсед на съветския предприемач разкри пред следователите, че Глушков е бил посетен от двама „ подозрителни “ мъже. От редакцията акцентират, че съветското посолство разгласява листата с общо 22-мата предприемачи (включително Глушков), откакто водачът на Кремъл предизвести, че не може да елементарни изменничество.

Глушков бе непосредствен и с съветския бизнесмен и политик Борис Березовски, който пък бе открит мъртъв в дома му в графство Бъркшир през 2013 година

Русия публично изиска изгонването на всичките 22-ма в интервала сред 2007 година и 2016 година. Четиринадесет молби бяха отхвърлени от Мей, а други две бяха отхвърлени от лейбъристите Чарлз Кларк и Джаки Смит, някогашни вътрешни министри.

Смъртта на Глушков идва на на фона на абсурда с отравянето на някогашния офицер от съветското военно разузнаване Сергей Скрипал и щерка му във Англия. Засега обаче сред двата случая не е открита връзка.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР