През 50-те години на миналия век, Еди Наш емигрира от

...
През 50-те години на миналия век, Еди Наш емигрира от
Коментари Харесай

Как Еди Наш пристигна със 7 долара в САЩ и създаде империя за милиони долари

През 50-те години на предишния век, Еди Наш емигрира от Палестина в Америка със скромната сума от 7 $. През 70-те години неговата империя от недвижими парцели ще се прави оценка на 30 милиона $. Как се реализира подобен триумф в границите на 20 години? Отговорът е обикновен – опиати. Еди Наш просто желае да употребява американската фантазия като всеки различен мигрант и откакто Калифорния няма нищо общо с Палестина, той е подготвен да трансформира града в империя от нощни клубове. С това ще прикрие повече от добре своето главно занятие – трафикът на опиати.

Наш открива един от мощните канали на кокаин и през 70-те години е водеща фигура в Лос Анджелис. За наслаждение работи и в развлекателната промишленост на порното, където се среща с Джон Холмс. Когато двамата се срещат, Холмс към този момент е съумял да се пристрасти и да харчи към 1500 $ дневно за бял прахуляк. След като парите не стигат, той ще кандидатства за позицията на дилър и ще стартира да доставя опиати на останалите артисти. Ще стартира да работи за разнообразни дилъри от авеню Уъндърленд. Докато Наш не вижда нищо ново в тази топла връзка, конкурентните дилъри ще решат да го отстраняват и оберат.

Това се случва на 29 юни 1981 година Смелостта им е чествана за малко, тъй като единствено два дни по-късно, обирджиите са открити мъртви, като лицевото разпознава се оказва невероятно – причинителите са изцяло обезобразени. Един от локалните служители на реда ще признае, че е виждал нещо сходно при убийствата на Менсън от 1969 година Само двама души са упрекнати за убийствaтa – Еди и Джон.

Тяхното задържане съумява да разкрие подземния свят на наркотрафика и да потвърди, че до този миг отделът за битка с опиатите даже не подозира в каква война влиза. Странно е, че Наш стартира да се занимава с опиати, откакто неговото семейство е извънредно заможно и има повече от 48 хотела. След основаването на Израел през 1948 година, фамилията му е изпратено в бежански лагер, някои от роднините са убити от израелски бойци и за младежът не остава нищо друго, с изключение на да избяга в Съединени американски щати.

След като въпреки всичко има опит в хотелиерството и ресторантьорството, бързо съумява да откри работа, а по-късно да стартира да поддържа клубове в Лос Анджелис през 70-те години. Именно по този начин се среща и с другите дилъри в града. Всички се събират на 8763 Уъндърленд авеню и бързо стават другари на Наш, като множеството топли връзки прави точно Джон Холмс.

След като артистът е уволнен през 80-те години, стартира да прави това, което всеки наркоман прави – краде. Дали ще е багаж от летището, кражба на коли, всички негови доходи приключват точно в ръцете на дилърите. Наш също приема някои от откраднатите движимости в подмяна на кокаин и даже дава повече от останалите. Само една година по-късно, с увеличена доза, Холмс към този момент е съумял да затъне в задължения. Дължи хиляди долари на Рон Лауниус и когато дилърът отива да си прибере парите, Холмс няма какво да предложи. Единственото, за което се досеща е, че има достъп до парцела на Наш и предлага да ги заведе, с цел да го оберат.

На 29 юни Джон Холмс паркира пред дома на Наш, до момента в който дилърите, преоблечени като служители на реда, съумяват да влязат вкъщи му неусетно. Когато Холмс си потегля, точно те ще обезвредят домакина и ще стартират един постоянен тараш. От неговия сейф съумяват да отмъкнат крупна сума пари, а в композиция с опиати и бижута, сумата е близо 1.2 милиона $. След това изчезват, само че предприемачът незабавно се сеща кой тъкмо стои зад обира. По това време Наш е извънредно авторитетен в подземния свят на Лос Анджелис.

Един от дилърите ще признае, че от всички обрани домове, има единствено един, в който в никакъв случай не е желал да влиза. Досещате се чий? Един от постоянните гости на клубовете му ще си спомни по какъв начин Еди е наредил на гардовете да задържат Джон Холмс и да го бият, до момента в който не съобщи кой тъкмо го е обрал. Наркоманът няма доста избор и бързо признава всичко. Само два дни по-късно, полицията ще бъде призована на същия адрес, с цел да открие сцена, почтена за филм на ужасите. Съседите оповестяват, че са чули крясъци и писъци.

В домът са открити кървавите тела на Джой Милър, Били Деверел, Рон Лауниус и жена, която е публично член на друга група. Съпругата на Рон е съумяла да преживее нападението, само че нейният череп е с толкоз доста контузии, че страда от амнезия и не си спомня нищо. Няма никакви следи от влизане с щурм, затова има единствено едно рационално решение – това е вътрешна кавга, която минава в едно от най-тежките санкции. На стената на една от стаите е намерено кърваво обръщение, което по-късно ще уточни почеркът на Джон Холмс. Порнозвездата е упрекната за всички убийства.

Холмс умира от спин през 1988 година, само че не преди да показа на управляващите, че Един Наш е чиста форма на зло. Само две години по-късно Наш също ще бъде упрекнат в ликвидиране, само че ще успее да избяга, откакто подкупва цялото жури. Собственикът на клубната империя към този момент е под наблюдаване и през 1995 година е хванат с амфетамини в себе си. На 19 май 2000 година е свикан в съда по 16 обвинявания за трафик на опиати, пране на пари и рушвет. Еди е задържан в дома си в Тарзана и в случай че признае и спомага на управляващите, неговата присъда ще бъде единствено една година.

Един ще признае, че е изискал от неговите гардове да му върнат откраднатото, само че в никакъв случай не е казвал да бъдат убивани. Никога повече не приказва за този случай и на 9 август 2014 година взима тази история със себе си. До през днешния ден никой не знае какъв брой тъкмо е спечелил Еди от опиати, само че империята му служи правилно до последния ден, гарантирайки разкош и равнодушие.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР