През 30-те години на 20-ти век създателят на Бялото братство

...
През 30-те години на 20-ти век създателят на Бялото братство
Коментари Харесай

Пирамидите и Варна са свързани

През 30-те години на 20-ти век основателят на Бялото приятелство Петър Дънов, споделя, че има загадка свещена връзка сред ареала на Варна и пирамидите в Гиза. Това става десетилетия преди откриването на Варненския некропол.

Петър Дънов, който е роден във варненското село Николаевка, приказва за Варна като първа столица на духа. Изглежда необикновено, само че културата Варна или цивилизацията Варна, както откривателите назовават античните селища в тази част на българските земи, дава от ден на ден учредения за такова изказване.

Културата Варна открива фамозното златно сечение, както и другото именито съответствие – сред обиколката и диаметъра на всяка окръжност - цифрата пи 3,14. Тези „ златни” величини на математиката и хармонията се откриват 2 хилядолетия по-късно в едно от чудесата на света – Хеопсовата пирамида. Варненският енеолитен некропол е датиран сред 4600 и 4200 години преди новата епоха. Според последните разбори на египтолозите Великата пирамида в Гиза е издигната към 2500 година прочие Хр.

Пирамидите в Гиза са построени съвсем 20 века, откакто най-старото златно богатство на света е заровено в некропола край брега на Черноморската ни столица. Парадоксално е, само че големите каменни монументи имат нещо общо с дребните артефакти от златно-каменната (ауролитна) просвета Варна. Пропорциите им приказват за духовно роднинство и скрито знание, преодоляло трудностите на хиляди километри и хиляди години, твърди и Христо Смоленов. Основната за античен Египет мерна единица - царският лакът, намира своя първообраз в златните бичета и плочка, в костените идоли на хармонията, в позлатена керамична купа, направени от предците ни с математическа акуратност преди близо 7000 години. В шедьоврите от Варненския некропол е кодирано тайното познание на Черноморската Атлантида - цивилизацията на златния век преди потопа.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР