През 21 -ви век институцията на семейството и брака отдавна

...
През 21 -ви век институцията на семейството и брака отдавна
Коментари Харесай

5 прости тайни на семейното щастие

През 21 -ви век институцията на фамилията и брака от дълго време е изгубила позициите си. Реалните фамилии стават все по-малко, браковете се разпадат няколко години след сватбата, децата остават на грижите на майките. Класическата фамилна конструкция, където майката дава отговор за домакинските отговорности и развъждането на децата, а бащата се грижи за прехраната, е ненапълно остаряла. Жените са постигнали тъждество и живеят на равна основа с мъжете. Патриархатът е липсващ. Феминизмът интензивно процъфтява в обществото, а ролята на майката в фамилията излиза на напред във времето.

Какви стъпки би трябвало да предприемете, с цел да изградите и поддържате фамилното си благополучие през днешния ден?

1.       Набележете целите

Във връзка с бързото развиване на логиката на психиката като просвета, дамата се трансформира в център на фамилията. Нейното психическо и прочувствено положение основава вътрешен климат. Ако тя се усеща нещастна, значи всички в семейството са нещастни. Колкото и егоистично да звучи, една жена на първо място би трябвало да мисли за себе си, „ първо да постави храна в личната си паница и по-късно да изпълни съдовете за брачна половинка и децата си “. Дори такива елементарни неща като фамилна вечеря зависят от настроението на майката. Ако тя е прочувствено нестабилна и няма естетика със себе си, тогава фамилията стартира да се разрушава.

2.       Не засягайте личността

Семейните спорове в никакъв случай не би трябвало да се позволяват с груба битка, това единствено утежнява обстановката. В никакъв случай не би трябвало да осъждате своята сродна душа или дете, би трябвало да започнете разговор. Ако вашият наследник донесе неприятна оценка от учебно заведение, не е нужно да измисляте санкции или да хвърляте обиди. Чистият и рационален диалог е най -доброто решение.

3.       Мъжът е формата, дамата - наличието

Всеки фамилен спор или предложение може да бъде позволен, като се следва този принцип. Представете си, че планирате да отидете на отмора, бащата в фамилията афишира бюджета за пътуването. Позицията на дамата в този случай е креативна, нейната задача е да измисли стратегия и да възнамерява пътешестване, тъй че да се побере в границите на този бюджет. Необходимо е да бъдем сътрудници в тази обстановка, не да си оказваме напън един върху различен, а да намерим рационален метод, който да задоволи всички страни.

4.       Доверете се един на различен

Семейството няма да издържи дълго без доверие. Ако това качество липсва, тогава най-вероятно не си коства да се дамите и да имате деца. Това унищожава прочувственото положение и на двамата сътрудници, както на излъганата страна, по този начин и на обекта на съмнение. Ако в взаимния живот има ревнивост, тогава доста скоро няма да има и диря от съюза. Тази форма на връзки не може да продължи дълго, в случай че, несъмнено, съпрузите не са мазохисти.

5.       Създайте персонално пространство

Вашият личен ъгъл в къщата е от значително значение. Да останеш самичък със себе си и да освободиш мислите от домакинските отговорности е един от най-важните аспекти на живота. Когато се ожените и създавате семейство, не забравяйте, че не сте единствено част от механизма, само че и човек. Затова е належащо да отделяте персонално време освен за себе си, само че и за останалата част от фамилията.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР