През 2024 г. за участие в маневри в Полша ще

...
През 2024 г. за участие в маневри в Полша ще
Коментари Харесай

Полша привиква 200 хил. резервисти за участие във военни учения през 2024 г.

През 2024 година за присъединяване в маневри в Полша ще бъдат извикани 200 хиляди резервисти, в това число такива, които нямат опит във военната работа,  съобщава полският вестник Rzeczpospolita.

„ През 2024 година се възнамерява да бъдат извикани до 200 хиляди души за присъединяване във военни учения “, цитира изданието подп. Юстина Балик, представител на основния център за набиране на военни. Тя добави, че даже тези поляци, които нямат военна компетентност и в никакъв случай не са служили в армията, могат да получат призовки. Преди всичко обаче за присъединяване в маневрите ще бъдат привлечени някогашни картечари, гранатометчици и сигналисти. За всеки ден военна работа резервистът ще получава равностойността на заплатата на предходното си работно място.

В момента числеността на полската войска е към 172 хиляди души. По-рано беше обявено, че броят на полските въоръжени сили се възнамерява да бъде повишен до 300 хиляди, от които 50 хиляди ще бъдат войски за териториална защита. През лятото ръководителят на ръководещата в Полша партия " Право и правдивост " от 2015 година Ярослав Качински разгласи опцията за увеличение на числеността на полската войска до 400 хиляди души.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР