През 2024 г. среброто направи забележително завръщане, изпреварвайки биткойн като

...
През 2024 г. среброто направи забележително завръщане, изпреварвайки биткойн като
Коментари Харесай

Колко трябва да е цената на Биткойн, за да надмине среброто?

През 2024 година среброто направи удивително завръщане, изпреварвайки биткойн като осмият максимален актив по пазарна капитализация, откакто загуби позицията си през март.

Откакто Биткойн доближи рекорден връх от $73,737 на 14 март, среброто се увеличи с 33.4%, до момента в който BTC падна с 9.5%, съгласно данни на CoinGecko. Това рали усили пазарната капитализация на среброто до $1.83 трилиона, което с $500 милиарда повече от тази на Биткойн ($1.36 трилиона). За да може флагманската криптовалута да надвиши настоящата пазарна капитализация на среброто, тя ще би трябвало да се усили с към 40%, с цел да доближи $93,000, в случай че приемем, че други фактори останат непрекъснати.

В момента Биткойн се подрежда като деветия максимален актив в международен мащаб, изоставайки след златото, Microsoft, Apple, Nvidia, Гугъл, Saudi Aramco, Amazon и в този момент среброто.

Златото също се показа мощно, поскъпвайки с 22.4% от 13 февруари, съгласно Trading Economics, и сега може да се похвали с пазарна капитализация от $16.4 трилиона.

Има разграничени отзиви измежду специалистите от промишлеността във връзка с бъдещите придвижвания на цената на Биткойн след новия му връх за всички времена през март.

Анализаторът Дилан Леклер означи, че в исторически проект Биткойн постоянно удвоява цената си в границите на месеци след постигане на нови върхове, изключително към халвинг събитията. Текущата пазарна капитализация на BTC обаче е доста по-голяма от предходните цикли (2020, 2016, 2012), което прави толкоз бързи облаги по-предизвикателни.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР