През 2024 г. Министерство на здравеопазването ще продължи изграждането на

...
През 2024 г. Министерство на здравеопазването ще продължи изграждането на
Коментари Харесай

Добрата новина! Министър Хинков обеща да има ремонт на Спешното във Враца

През 2024 година Министерство на здравеопазването ще продължи построяването на нужната инфраструктура по план Подкрепа за развиване на системата за незабавна здравна помощ, част от Оперативна програма „ Региони в напредък ” 2014-2020 година, заяви министърът на опазването на здравето проф. Христо.
Темата е обвързвана с неосъществения ремонта на Спешно-приемното поделение в МБАЛ „ Христо Ботев “ във Враца.
Проф. Хинков напомня, че Министерство на здравеопазването извършва плана, чиято съществена цел е обезпечаване на подобаваща и ефикасна здравна инфраструктура, допринасяща за първокласен, равнопоставен и своевременен достъп до услугите на незабавната здравна помощ. Проектът е с общ бюджет 163 897 815,62 лева и част от него включва възобновяване и рационализация на сградния фонд в 235 обекта от системата на незабавната здравна помощ на територията на цялата страна.
По думите на министъра е била извършена социална поръчка за Спешното поделение в МБАЛ-Враца и на 28 май 2021 година е подписан контракт с „ Примастрой 21 “ ООД за осъществяване на строително-монтажни работи. Реализирането на контракта обаче се оказало невероятно поради пандемията и изключителната епидемиологична конюнктура.
„ Последвалата инфлация също сътвори сериозен проблем с осъществяването на СМР по подписания контракт с изпълнителя, обвързван с нарасналите цени на материалите и труда в строителния бранш. Междувременно изтече издаденото от Община Враца позволение за градеж за обекта “, споделя министърът.
Проф. Хинков прецизира, че следва актуализиране на направения план за Спешно поделение на МБАЛ „ Христо Ботев “ във Враца, заради настъпили промени в нормативната уредба, след което ще бъде издадено ново позволение за градеж.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР