През 2023 г. все още няма толкова много блокчейн платформи,

...
През 2023 г. все още няма толкова много блокчейн платформи,
Коментари Харесай

Етериум: Виталик Бутерин призова за по-опростени интерфейси – ето защо

През 2023 година към момента няма толкоз доста блокчейн платформи, които да могат да се съпоставят непосредствено с Етериум, камо ли да го надминат.

Според неотдавнашна обява в блога на Виталик Бутерин, основателя на Етериум (ETH), към момента има какво да се усъвършенства в потребителското преживяване (UX) на платформата, изключително когато става въпрос за включване на транзакции.

Бутерин се застъпи за простите и постоянни потребителски интерфейси (UI), а не за стилните и елегантни такива, заявявайки, че положителното потребителско преживяване е приоритет.

Той счита, че изчистеният и грациозен потребителски интерфейс, който предизвиква огромни проблеми в 0.723% от случаите е по-лош от потребителски интерфейс, който разкрива повече дребни елементи пред потребителя, само че улеснява разбирането и отстраняването на зародили проблеми.

Бутерин също по този начин означи, че високите такси за транзакции и несъвършеният UX тласкат потребителите на Етериум към централизирани решения вместо към децентрализирани построени на веригата.


 


Въпреки забележителните усъвършенствания в потребителското преживяване, като междинното време за транзакция понижава от минути на секунди след EIP-1559, Бутерин настоя, че има още върху какво да се работи.

Към момента на писане на публикацията Етериум се прави оценка на $1,569, без да има обилни придвижвания през последните 24 часа.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР