През 2023 г. технологията Bluetooth навърши 25 години. За това

...
През 2023 г. технологията Bluetooth навърши 25 години. За това
Коментари Харесай

Bluetooth на 25 години: Какви алтернативи ще се появят в близко бъдеще

През 2023 година технологията Bluetooth навърши 25 години. За това време тя се трансформира в неразделна част от нашето всекидневие, само че учените към този момент търсят други възможности, способни да преодолеят нейните ограничавания - релативно високата консумация на сила на модула и неголемия радиус на деяние.

Изследователи от Университета в Съсекс показаха нова технология, основана на модулации на електрическото поле вместо радиовълни. Това изобретение дава обещание доста да понижи потреблението на сила и да усили честотната лента, което може коренно да усъвършенства работата на безжичните устройства.

Начело на плана са Робърт Принс (Robert Prance) и Даниел Роген (Daniel Roggen), те от дълго време учат опциите на разнообразни типове безжични връзки. Според тях новата разработка икономисва силата на батерията, защото не изисква толкоз доста запаси за осъществяване на връзката и предаването на данни.

Тази технология, сходно на Bluetooth, дава опция за свързване на аксесоари към главното устройство: слушалки, клавиатури и други джаджи. Модулацията на електрическото поле ви разрешава да...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР