През 2023 г. се очаква мобилните платформи да станат най-добрият

...
През 2023 г. се очаква мобилните платформи да станат най-добрият
Коментари Харесай

Мобилните платформи - най-доброто място за реклама през 2023 г.

През 2023 година се чака мобилните платформи да станат най-хубавият сегмент за реклама. Разходите там ще доближат към 362 милиарда $, защото от ден на ден консуматори прекарват времето си с устройства в ръка. Това сочи изследване на data.ai - компания за пазарно разузнаване, написа The National News.

Спрямо 2022 година растежът ще бъде към 7,7%, а по отношение на 2021 г - с съвсем 25%. Той ще се дължи на увеличеното потребителско време, което се чака да доближи четири трилиона часа единствено на устройства с Android, сподели доставчикът на данни, прочут преди като App Annie, в проучването, оповестено в петък. Проучването не дава числа за плануваните часове, прекарани на устройства на Apple, главният съперник на Android.

Сред факторите, които доведоха до рекордното равнище на рекламното наличие на мобилните устройства тази година, бяха огромните световни събития, измежду които Зимните олимпийски игри в Пекин и Световното състезание по футбол в Катар, както и междинните избори в Съединени американски щати. Много потребителите заложиха на потреблението на приложения с къси видеа, означават от data.ai.

Според компанията за пазарно разузнаване разноските за рекламиране на разнообразни марки ще компенсира резултата от намаляването на тези за маркетинг на фона на затегнатите маркетингови бюджети.

Рекламодателите се насочват мощно към мобилни приложения, които включват уеб сайтове за обществени медии и игри, наред с други – защото от ден на ден консуматори са залепени за екраните си, което съставлява опция за увеличение на обсега и мащаба на търговците.

Тази прогноза е добра вест и за софтуерните компании, които се състезават за рекламни средства, с цел да останат конкурентоспособни в жестоката промишленост.

Проучването демонстрира и някои провокации, изключително в разноските за мобилни игри, които се чака да намалеят през тази и идната година, заради стопански усложнения и по-строги разпореждания за дискретност.

Предвижда се разноските на потребителите да спаднат с към 5% през 2022 година до 110 милиарда $ и още 3% до към 107 милиарда $ през 2023 година

Сред провокациите, за които се готви пазарът на мобилни игри, са идните промени на Гугъл в поверителността и репресиите против пръстовия отпечатък на браузъра - способ, посредством който уебсайтовете наблюдават потребителска информация. Докато разноските за игри исторически са били устойчиви по време на стопански спадове, гореспоменатите проблеми ще създадат „ по-трудно насочването към харчещите “китове ” и затова по-трудно монетизирането посредством покупки в приложението “, се споделя в изследването. “Китовете ” са консуматори, които харчат доста за покупки в приложението, с цел да получат преимущество.

Тази година Meta Platforms, компанията майка на най-голямата обществена медийна платформа в света Фейсбук, записва спад в междинната цена на реклама, което докара до 52% годишен спад в чистата й облага за третото тримесечие. Междувременно Twitter е изправен пред отлив на рекламодатели, основно заради катаклизми, породени от безредното и войнствено държание на новия му притежател Илон Мъск, основният изпълнителен шеф на Tesla, който купи уеб страницата за микроблогинг за 44 милиарда $.

Въпреки това времето, което потребителите ще прекарват пред мобилните устройства, се чака да нарасне на половина и да надвиши шест трилиона часа до 2028 година Този растеж ще бъде подхранен от продължаващото повишаване на обвързваните технологии и повишаването на фокуса върху мобилните устройства измежду потребителите, означават от data.ai.

От изследването не излиза наяве дали тези часове са единствено за устройства с Android, или за целия пазар. Те включват прогрес в свързаната технология, разширение на инцидентните и съществени игри и разширено внедряване на 5G, в тандем с персонални желания като търсенето на цифрова връзка, себеизразяване и задълбочаване на персонализирането на приложенията.

Видео стриймингът и генерираното от консуматори наличие ще продължат да подтикват прекараното време, като Латинска Америка, Югоизточна Азия и Близкият изток и Северна Африка ще подтикват ангажираността.

Продължаващото повишаване на ангажираността на потребителите с мобилни устройства също ще помогне на още 14 приложения да се причислят към клуба, който харчи 2 милиарда $, демонстрира изследването. Показателят наблюдава какъв брой потребителите са похарчили за обещано приложение през цялото му битие.

Освен това се чака три приложения да влязат в клуба от 3 милиарда $, в това число HBO Max и китайската видео платформа iQiyi, присъединявайки се към YouTube, Netflix, Disney+ и TikTok.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР