През 2023 г. САЩ ще отделят около 1,4 трилиона долара

...
През 2023 г. САЩ ще отделят около 1,4 трилиона долара
Коментари Харесай

Петте най-скандални военни експеримента на Америка

През 2023 година Съединени американски щати ще отделят към 1,4 трилиона $ за военни стратегии. Такова доста финансиране улесни някои изумителни военни опити. Много от тези инициативи са зародили в епохата на Студената война, подхранвана от атмосфера на параноя.

Ето кои са петте най-скандални военни опита на Америка:

Експериментите с опиати в Еджвудския боеприпас ( Edgewood Arsenal ) : От 1939 година проучванията на гъбичките ергот водят до инцидентното разкриване на LSD. Впоследствие военните се пробват да изследват въздействието на разнообразни химикали, в това число нервнопаралитичен газ и LSD, във военното оборудване Еджвудския боеприпас. Въпреки уверенията за сигурност, доброволците претърпяват халюцинации и неподходящи резултати, като дълготрайните последствия не се регистрират.

" Бомбата на хомосексуалните " : През 1994 година военновъздушните сили на Съединени американски щати обмислят потреблението на мощни афродизиаци като несмъртоносни оръжия. Идеята се уголемява, с цел да се изследва опцията за предизвикателство на хомосексуално държание у съперниците, защото се счита, че това ще наруши тяхната единодушие. Историята обаче демонстрира сложността на сходни инициативи, за което свидетелства античната Свещена група на Тебес.

Проектът " Звездни порти ": В отговор на руските проучвания на психологични явления Централно разузнавателно управление на САЩ инициира план " Звездни порти ", който изследва опциите за отдалечено наблюдаване за военно преимущество. Макар и да реализира известни триумфи, планът в последна сметка се трансформира в обект на подбив и е преустановен заради необичайния си темперамент.

Операция " Акустично коте " : В изискванията на шпионаж по време на Студената война Централно разузнавателно управление на САЩ се пробва да употребява котки като секрети сътрудници, като вгради подслушвателни устройства. Проектът обаче се проваля с гръм и тропот, разкривайки рестриктивните мерки на животинския разсъдък в шпионажа.

MKUltra : Мотивирано от опасения за руски надзор над съзнанието, Централно разузнавателно управление на САЩ организира MKUltra, включващ неетични опити с психоактивни медикаменти, внушаемост и изтезания. Въпреки че предизвиква непоправими вреди на безчет хора, програмата продължава десетилетия, преди да бъде разкрита и след това прикрита.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР