През 2023 г. САЩ са продали оръжия в рекорден размер

...
През 2023 г. САЩ са продали оръжия в рекорден размер
Коментари Харесай

Анкета на КМГ: САЩ печелят от войните

През 2023 година Съединени американски щати са продали оръжия в рекорден размер на стойност от 238 милиарда $, а военният им бюджет за 2024 година от 886 милиарда $ също е нов връх в историята на страната. Всичко това обезпокоява интернационалната общественост.

Резултатите от световна анкета на Китайската медийна група  показват, че над 90% от интервюираните осъждат опитите на Вашингтон да основава напрежение и провокира спорове в международен мащаб за да печелят повече пари от войните.

Респондентите считат, че през 2023 година администрацията на Съединени американски щати е одобрила продажбата на съвременни оръжейни системи на Полша, Германия, Украйна и други страни, което води до утежняване на районната обстановка. Това е в прорез с наклонността на мирното развиване на света. „ Съединените щати са директно или индиректно забъркани в съвсем всички спорове по света, а тяхната финансова, военна и политическа надмощие се е трансформирала в най-голямата опасност за международния мир “, уточни един от респондентите.

Хората също по този начин са съгласни, че сигурността на една страна не би трябвало да вреди на сигурността на другите, а районната сигурност не може да бъде обезпечена посредством подсилване или даже разширение на военните блокове. Запитаните са безапелационни, че войната не е от изгода за никой.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР