През 2023 г. пейзажът на криптовалутите е предимно зелен, за

...
През 2023 г. пейзажът на криптовалутите е предимно зелен, за
Коментари Харесай

Криптопазар 2024 г. - ново начало или копаене към дъното

През 2023 година пейзажът на криптовалутите е най-вече зелен, за разлика от предходната година, а водещите криптовалути регистрират трицифрено процентно нарастване за последните 12 месеца. Най-полулярната измежду тях - Биткойн се увеличи с над 140% , Етериум с над 90 % , а други, като Солана да вземем за пример, отидоха и още по-далеч - растеж с повече от 450% за последната година . През ноември цената на Биткойн се изстреля до 42 000 $, като това бе постигане до 20-месечен връх.
Прочетете още
Въпреки тези впечатляващи ралита обаче, голям брой водещи криптовалути остават доста надолу – със 60% или повече от пиковите си стойности отпреди единствено две години.

Макар криптовалутите да започнаха да набират скорост през последните месеци, отзвукът от срутва на борсата FTX през 2022 година продължава да се усеща в крипто сферата, пораждайки подозрения по отношение на бъдещето на промишлеността. Този срив провокира низходяща серпантина в цените на криптовалутите, оставяйки трайни несигурности.

По време на банкрута на FTX цената на Биткойн бе към 17,000 $ , което е единствено една дребна част от пиковата му стойност от 69,000 $ . Впоследствие крипто пазарът сподели признаци на възобновяване, като все още на писане на публикацията водещата монета се търгува за oколо 41,000 $.

Мненията за развиването на крипто пазара за идната година са към момента полярни . Според доста специалисти възходящите трендове на пазара ще продължат и през 2024 година Някои от тях обаче предизвестяват, че пазарът е малко евентуално да мина върховите си равнища от 2021 година

За анализаторите превъзмогването на бариерата от 42,000 $ значи възобновен оптимизъм и бичи настроения в цялата крипто екосистемата (повишаване на цените). Инвеститорите, които претърпяха неотдавнашните пазарни съмнения, в този момент стават очевидци на забележителен поврат, подхранващ вярата за резистентен напредък и непоклатимост. Най-големите оптимисти имат вяра, че  Биткойн може да доближи 60,000 $ до април идната година и 125,000 $ до края на 2024 година



Много наблюдаващи и анализатори на наклонността на криптопазара чакат идващото " разполовяване " на Биткойн, което би трябвало да се случи точно през април . Този развой има за цел да забави „ копаенето ” на монетата, чието предложение е лимитирано до 21 млн. токена, като 19 милиона от тях към този момент са основани.

Биткойнът нарастна при предходните три разполовявания, последното от които беше през 2020 година Предвид другите пазарни условия обаче, не е ясно дали идното ще провокира скок и този път.

 

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР