През 2023 г. Google е засякла и блокирала 2,28 млн.

...
През 2023 г. Google е засякла и блокирала 2,28 млн.
Коментари Харесай

Google е блокирала над 2 млн. приложения за Android

През 2023 година Гугъл е засякла и блокирала 2,28 млн. приложения за Android и не им е разрешила да бъдат оповестени в онлайн магазина Гугъл Play Store. Причината е, че системите за сигурност са откривали разнообразни опасности в стратегиите, оповестява Bleeping Computer.

Освен това интернет колосът е разкрил и блокирал 333 000 профила в Гугъл Play, които са качвали зловредни приложения, правили са опити за измами или са записали неколкократни нарушавания на разпоредбите. Всичко това е доста покачване по отношение на 2022 година

През 2022 година Гугъл е блокирала 1,5 млн. зловредни приложения и 173 000 профила в Play Store. През 2023 година Гугъл вкара по-строги правила и нови системи, които сканират в действително време опитите на вируси и други зловредни кодове да извършат някаква активност.

Освен това компанията стегна условията за регистрация на разработчици и допускането им до онлайн магазина. Тя направи и по-голям лист с доверени софтуерни пакети, които могат да се употребяват от програмистите.

Гугъл следи по-внимателно и какви позволения за достъп изискват новите приложения. Например тя е блокирала други 200 000 приложения, които са желали достъп до SMS-и, местонахождение и други персонални данни без да има основателна причина по тази причина. ИТ колосът е направил и повече партньорства с разработчици на софтуерни пакети, с цел да се подсигурява, че те са освен добре усъвършенствани за операционната система, само че и употребяват по-малко персонални данни.

Направен е и Алианс за отбрана на приложенията, в който компании и специалисти споделят опит и старания за възстановяване на сигурността. Целта е да се понижи оптимално броят на рисковите приложения, които съумяват да заобиколят отбраните и те да бъдат откривани допустимо най-бързо.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР