През 2022 година производителят на автомобили Stellantis спря производство в

...
През 2022 година производителят на автомобили Stellantis спря производство в
Коментари Харесай

В Русия произвеждат автомобили Citroen в неработещия завод Stellantis с китайски части

През 2022 година производителят на коли Stellantis спря произвеждане в Русия. Това обаче по никакъв начин не попречи на съветските оператори да обединят напъните си с китайски сътрудник и да стартират да създават нови версии на моделите Citroen на Stellantis. Това предава Reuters, базирайки се на данни на митниците и двама източници.

През декември предходната година съветската компания Automotive Technologies е внесла " минимум 42 " автомобилни комплекта за сглобяване на модела Citroёn C5 Aircross в завода в Калуга, който към момента е мажоритарен притежател на Stellantis.

Произведените в Китай елементи са от са от държавната Dongfeng Motor Group. Automotive Technologies сглобява Citroёn C5 Aircross във фабриката в Калуга, съгласно източниците на медията.

Междувременно Stellantis декларира пред Reuters, че е стигнала до заключението, че от 31 декември 2023 година, е " изгубила надзор над своите предприятия в Русия ". Stellantis приказва за загуба от 144 милиона евро вследствие на това.

Руската автомобилна промишленост беше мощно подвластна от вложения, съоръжение и елементи извън, изключително импорт на части от Европа.

Заради логистичните компликации и глобите, наложени на Москва Stellantis спря интервенциите. Компанията има 70% от завода в Калуга, а останалите 30% се държат от Mitsubishi Motors. Преди нахлуването на Русия в Украйна фабриката създава коли на марките Peugeot, Citroen, Opel и Mitsubishi с годишен потенциал от 125 000 автомобила.

Макар, че редица задгранични производители на коли напуснаха пазара в Русия, някои доставки не престават към страната посредством схемата за " успореден импорт ", въведена от Москва. Това разрешава на вносителите да внасят артикули от чужбина без разрешението на притежателя на комерсиалната марка.
 Руският
Руският " Москвич " от руската ера влезе в листата на 10-те най-продавани марки в страната

Засега най-популярният автомобил в Русия е Lada

Моделите на Citroen не престават да се продават в Русия, споделят източниците на Reuters.

През декември 2023 година операторите на завода в Калуга бяха домакини на публично пускане на " производството на междинни кросоувъри ". Automotive Technologies е компания записана в Москва през март 2023 година и 100% благосъстоятелност на Галина Долголенко.

Според шефа по стратегическо развиване на Automotive Павел Безрученко компанията внася коли от Китай, употребявайки успореден импорт.

Според чиновници на автокъщи Automotive Technologies са ги уведомили, че ще получат модели Citroen C5 Aircross, съединени в Калуга от вносни " комплекти ".

През 2022 година Русия възроди автомобила " Москвич " от руската епоха, само че съгласно източници, моделът " Москвич 3 " е Sehol X4, създаден от JAC Motors, съединен в Москва с помощта на части, закупени от сътрудник в Китай.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР