През 2022 година най-големият ритейлър у нас - Kaufland България,

...
През 2022 година най-големият ритейлър у нас - Kaufland България,
Коментари Харесай

Най-големят ритейлър е създал добавена стойност в икономиката ни за над 1,63 милиарда лева


През 2022 година най-големият ритейлър у нас - Kaufland България, е основал добавена стойност в българската стопанска система за над 1,63 милиарда лв.. Това излиза наяве от отчет за чистата оценка на въздействието на компанията върху естествения, обществения и икономическия капитал у нас през 2022 година, оповестени обществено от изпълнителния шеф на комерсиалната верига Иван Чернев.
 Иван Чернев - изп.-дир. на Kaufland България
Източник:

Иван Чернев - изп.-дир. на Kaufland България

" Едно работно място в Kaufland България поддържа над 5 други в българската стопанска система. Компанията е търговски център, даващ опция за развиване на редица други бизнеси под покрива на магазините ни ", акцентира Иван Чернев.
One Stop Shopping концепцията и поддръжката на други бизнеси основава добавена стойност от 23,5 милиона лв. за българската стопанска система. Преките излъчвания на Kaufland България са спаднали с 45% по отношение на 2019 година.
Kaufland България директно основава с близо 25% повече стойност за обществото, в сравнение с за самата компания - чиста облага по отношение на заплати за чиновници и заплатени налози и такси към страната.
 Снимка 637999
Източник:

Докладът

Докладът изследва какво е цялостното чисто влияние от активността на компанията у нас. Това значи, че наблюдава както позитивните, по този начин и отрицателните въздействия от активността на най-голямата комерсиална верига.

Обхватът на проучването включва както директните въздействия на ритейлъра, по този начин и въздействията на търговците, които се обитават под покривите на хипермаркетите на Kaufland - така наречен концесионери, непреките въздействия на доставчиците, спомагателните въздействия на доставчиците на доставчиците на компанията и провокираните въздействия от харченето на заплатите на чиновниците на Kaufland и на всички снабдители и производители по веригата на доставките.

" Kaufland e образец за компания, която продължава да влага и да прибавя стойност към главната си активност. От агресия и разкриване на нови магазини и нови работни места, до въвеждане на " зелени " нововъведения като системата за разделно събиране на опаковки и потребление на 100% " зелена " сила ", съобщи Мориц Зайлер, който е началник на икономическия отдел на Посолството на Германия в България.

В събитието на компанията се включиха още ректорът на УНСС проф. Димитър Димитров, икономическият анализатор Кузман Илиев и Боян Рашев, ръководещ сътрудник на denkstatt България - консултантската компания, изготвила отчета.

Боян Рашев акцентира открития метод на Kaufland да разгласява сходен бизнес разбор.

" Kaufland е единствената българска компания, която e толкоз смела да разяснява и отрицателното си влияние. За да може един бизнес да адресира позитивните си въздействия, само че и отрицателните, би трябвало да ги мери ", разяснява специалистът.

Икономистът Кузман Илиев рамкира комплицираната икономическа и геополитическа обстановка в целия свят и на този декор дефинира напъните на бизнеса да прибавя стойност към икономическата си активност като извънредно предизвикателство в бързо трансформиращата се среда.

" Нашият общ план Kaufland Бизнес Академия е образец за добавената стойност към образованието и съответно за студентите на УНСС, които посредством присъединяване си в нея имат опция да се допрян до действителна бизнес среда, да организират стажове в компанията и даже да намерят своето първо работно място ", съобщи от своя страна проф. Димитър Димитров - ректор на УНСС.

Положителната стойност, която Kaufland основава, е близо 4 пъти по-висока от цената на негативните екологични въздействия от активността на компанията.

Големият дял на позитивните въздействия се дължи на личната активност на компанията и тази на нейните съществени снабдители, до момента в който отрицателните въздействия са главно резултат от действия в секторите на земеделието, превоза и енергетиката, разясняват от компанията.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР