През 2022 г. все повече компании предпочитат да не купуват,

...
През 2022 г. все повече компании предпочитат да не купуват,
Коментари Харесай

Българският бизнес наема най-често лаптопи, таблети и пречистватели за въздух

През 2022 година от ден на ден компании избират да не купуват, а да наемат нужното за своите бизнеси

В разгара на сериозна инфлация и на прага на тревожна криза, българският бизнес избира нетрадиционен метод да се оправи с провокациите – вместо да купува техника, я наема. Подобни услуги стават все по-популярни измежду родните компании.

Най-предпочитаните артикули за наем от дребния и междинен бизнес у нас са преносимите компютри, таблетите и смарт телефоните от висок клас. Често наемани са и пречиствателите за въздух, изключително през студените месеци, когато обичайно в огромните градове се будим в мъгла и измервателните станции регистрират внезапно утежняване на качеството на въздуха. Това демонстрира статистиката на стартъпа – компания, която предлага B2B услуга за месечен наем на техника у нас.

Страхил Радовски, изпълнителен шеф на Addit.tech споделя: „ Цялата 2022 година беше доста сполучлива за налагането на модела Device-As-a-Service (устройство като услуга). Това беше реалност и в B2B сегмента, където от ден на ден компании избраха да наемат, а не да купуват. За бизнеса плюсовете са доста – закрепени месечни разноски, достъп до най-новата техника, данъчни и счетоводни облекчения и най-важното – бърз напредък с ниска инвестиция. “

За някои бизнеси в Европа този модел има напълно друг колорит – зелен. 700 хиляди компании във Англия към този момент имат достъп до вложения и средства по тъй наречените „ зелени стратегии “. Британската бизнес банка (БББ) разгласи, че 11% от тамошния дребен и междинен бизнес към този момент са получили средства за постигане на задачата, заложена от Европейския съюз – въглеродна индиферентност до 2050 година Два пъти повече компании (близо милион и половина) се чака да получат „ зелени “ вложения в идващите 5 години.

Прогнозираната криза в Европа ще докара до стесняване на бюджетите. Това е и още една причина да се чака нараснал интерес към обновената електроника или такава чартърен, тъй като покупката на нова техника удря в бюджета на фирмите от дребния и междинния бизнес. Алтернативните решения като наема ще спомогнат бизнеса да резервира своята финансова непоклатимост.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР