През 2022 г., въпреки санкциите, за Русия са изнесени резервни

...
През 2022 г., въпреки санкциите, за Русия са изнесени резервни
Коментари Харесай

Русия е купувала американски резервни части за самолети въпреки санкциите

През 2022 година, макар глобите, за Русия са изнесени аварийни елементи за самолети, създадени от разнообразни компании, по-точно Boeing и Airbus, написа в. „ The New York Times “.

Според данни от съветските митници, с които изданието разполага, в Русия са импортирани " хиляди партиди елементи " – проводници, болтове, графит, винтове. В листата има и стартери за самолетни мотори, марка Honeywell. Според получените данни са осъществени към 5000 доставки.

За задачата са употребявани незнайни търговски компании, зони за свободна търговия и индустриални паркове в Обединените арабски емирства и Китай, след което партидите са изпращани към Русия. Няколко партиди са били изпратени непосредствено от Съединени американски щати или Европа. Общата сума на доставките е към 14.4 милиона $, от които 8.9 млн са с елементи, създадени от Boeing, написа „ The New York Times “.

В Съединени американски щати към този момент са арестувани двама руснаци по обвинявания в нарушение на експортния надзор.

Компанията Boeing на собствен ред реагира, като съобщи, че изцяло е спазвала глобите и е прекратила доставките на аварийни елементи, техническото обслужване и техническата поддръжка на клиенти от Русия при започване на 2022 година
Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР