През 2022 г. Сметаната палат е коригирала неправилни отчитания във

...
През 2022 г. Сметаната палат е коригирала неправилни отчитания във
Коментари Харесай

Сметната палата коригирала неправилните финансови отчети за 1.5 млрд. лв. през 2022 г.

През 2022 година Сметаната дворец е коригирала неправилни регистрирания във финансови доклади на общини за 2021 година в размер над 1,5 милиарда лв.. Така са предотвратени 66 негативни изводи за финансови доклади на общини.

Това стана ясно по време на в юбилейната XXV-та Национална среща на финансистите от общините в Република България, проведена от Национално съдружие на общините в Република България (НСОРБ). Сметана палата е обичаен участник в тези срещи, защото общините съставляват най-многобройната група одитирани организации при годишните финансови одити.

Одитите на общини разрешават на Сметната палата да способства за по-добра отчетност на обществените средства, предопределени за огромен брой ползватели и до по-добра осведоменост на жителите за изразходването им.

Заместник-председателя на Сметната палата Теодора Бакърджиева-Люцканова и шефът на дирекция " Развитие на одитна активност " към Сметната палата Тома Дончев показаха данни от систематизирания Доклад за резултатите от финансовите одити на Сметната плата, осъществени през 2022 година

Експертите на Сметната палата показаха и най-често срещаните недостатъци в отчетността, с цел да бъде избегната тяхната повторяемост, което е установено по време на финансовите одити. Бяха дискутирани и провокациите пред реализацията на плана на Министерство на финансите за въвеждане на Интегрирана финансово-информационна система за общините (ИФИСО).
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР