През 2022 г. Професионалната гимназия по текстил и моден дизайн

...
През 2022 г. Професионалната гимназия по текстил и моден дизайн
Коментари Харесай

Ученици от варненска гимназия с безценен опит при обучение във Франция по програма Еразъм+

През 2022 година Професионалната гимназия по текстил и фешън дизайн -  Варна, завърши осъществяването на план 2020-1-BG01-KA102-078477 " Европейската процедура – път към сполучливата професионална реализация “.

Проект  2020-1-BG01-KA102-078477 " Европейската процедура – път към сполучливата професионална реализация " е съфинансиран  от Програма " Еразъм+ “ на  Европейския съюз. Размерът на финансовата подкрепа  за осъществяване на дейностите по плана възлиза на 72780 евро.

Дейностите по плана стартираха на 01.06.2020 година, с обща  продължителност  - 24 месеца.

Проектът се осъществя в партньорство  с  Частна професионална и софтуерна гимназия «Мириам» град Тулуза, Франция.

По време на действието на план 2020-1-BG01-KA102-078477,  Програма " Еразъм+ ", Ключова активност 1 " Образователна подвижност на жители “, бранш " Професионално обучение и образование “,   тридесет  ученици от специалности: Моден дизайн, Организация и технология на фризьорските услуги и Организация и технология на козметичните услуги  имаха опция да обогатят професионалните си знания и умения в конфекционни предприятия, фризьорски салони и козметични студиа на град Тулуза, Франция.

Партньорът  ни от ЧПТГ " Мириам " обезпечи стажове за 30 възпитаници, разпределени в 3 потока. Учениците  от професионално направление Дизайн и Производствени технологии – текстил, облекло, обувки и кожи, организираха практическо си  образование в предприятието " Мод е компани ", което е водещо дружество в региона на конфекционно произвеждане и в  производствената база на ЧПТГ " Мириам “, където се срещнаха с нов модел на професионално обучение  за придобиване на умения при изработването на дрехи.

За учениците от професионално направление Фризьорски и козметични услуги се осигуриха стажове в следните фризьорски и козметични студиа:   " Енститю ", " Руиз ", " Льо вестиер де гарсон ", " Акор е биенетр " и " А&C енститю “.

По време на практическото си образование, учениците се срещнаха с нови артикули за грижа за коса и лице, усвоиха нови техники при разработване на фризури, получиха умения за работа със профилирано съоръжение във фризьорските и козметични студиа. 

Практическото образование се организира  през юли 2021 година и март 2022 година.

Освен с добитите професионални познания и умения, учениците от ПГ по текстил и фешън дизайн - Варна  се срещнаха с публичното устройство и културните забележителности на региона Миди Перине, Франция. Чрез присъединяване си в план 2020-1-BG01-KA102-078477 " Европейската процедура – път към сполучливата професионална реализация “, съфинансират от Програма " Еразъм+ “ на  Европейския съюз, младитете хора  съумяха да съизмерят своите знани  и умения с връстниците си от учебното заведение сътрудник, покачиха мотивацията си за професионално развитие  и реализация на пазара на труда, получиха увереност  за справяне с  индустриалните задания в действителна работна среда, покачиха езиковите си познания и уменията за работа в екип.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР