През 2022 г. износът на втечнен природен газ (LNG) от

...
През 2022 г. износът на втечнен природен газ (LNG) от
Коментари Харесай

Износът на газ от САЩ за Европа нараснал 2,5 пъти за година

През 2022 година износът на полутечен природен газ (LNG) от Съединени американски щати за Европа е повишен до 117,4 млн. кубически метра. Това е съвсем 2,5 пъти повече от година по-рано (47,8 млн. куб. м), се показва в отчета на Съвета на икономическите съветници към Белия дом. Според документа спиранията на доставките, „ свързани с нахлуването на Русия в Украйна “, са оказали доста въздействие върху износа на сила от Съединени американски щати, изключително на LNG и недопечен нефт.

„ По отношение на втечнения природен газ, износът на Съединени американски щати се измести внезапно към европейските страни, защото Русия ограничи своите в миналото преобладаващи доставки на природен газ по тръбопроводи. Износът на недопечен нефт се е нараснал по-широко в другите дестинации, с изключение на спада в износа за Китай. Изследванията демонстрират, че спадът на вноса на сила в Китай от Съединени американски щати през 2022 година евентуално съставлява прекосяване към импорт от други източници, в това число Русия, дружно с намаляващо търсене заради по-бавния стопански напредък на Китай “, се споделя в отчета.

Според специалисти износът на LNG от Съединени американски щати за Китай през 2022 година е понижен до 5,1 млн. кубически метра. м спрямо 21,9 млн. куб.м. м през 2021 година Доставките на американски LNG за други страни от Азиатско-тихоокеанския район предходната година са намалели от 39,1 млн. куб.м. м до 24,7 милиона кубични метра. м, в други страни по света - от 52,5 млн. кубически метра. м до 31,1 милиона кубични метра. м. Като цяло през 2022 година износът на LNG от Съединени американски щати се е нараснал до 181,9 млн. кубични метра. м.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР