През 2022 г. Банка ДСК се превърна в първата банка

...
През 2022 г. Банка ДСК се превърна в първата банка
Коментари Харесай

Банка ДСК надгражда програмата за биоразнообразие Mastercard WildLife

През 2022 година Банка ДСК се трансформира в първата банка в Европа, издател на дебитна карта Mastercard Wildlife Impact, част от ново потомство екосъобразни банкови артикули, създадени и сертифицирани по световни стандарти в лабораторията на Mastercard за устойчиви решения. През 2023 година двете компании ще предложат на пазара нови дизайни на дебитните карти, направени от 85,5% рециклиран и рециклируем материал в поддръжка на биоразнообразието на планетата с посланието " Докато тази карта изтече, доста застрашени типове може да изчезнат ".

Шимпанзе и костенурка са новите сериозно застрашени животни, които ще участват на дизайните на картите. Ястребоклюната костенурка се среща в тропическите води на Атлантическия, Тихия и Индийския океан и се счита за една от най-красивите представители на планетата поради цветната ѝ назъбена черупка. Въпреки че търговията с костенурки е неразрешена, бракониерството за яйца и месо продължава. Заради него и заплитането в морски боклуци, в света са останали единствено 8 000 костенурки от този тип.

Западноафриканското шимпанзе е сериозно заплашен подвид на елементарното шимпанзе, най- близкият вид-роднина на индивида, споделящ 98% от нашата генетична ДНК. Те живеят приблизително до към 30-40 години, доближават растеж към 70-90 см. и тегло до 60 кг. За страдание, вследствие на унищожаването на техните местообитания, популацията на този подвид е намаляла с 80% през последните 25 години.
 Снимка 612399
През 2023 година Wildlife програмата ще включи столични учебни заведения в просветителните модули на " Екологичен научно-образователен център " на Софийски зоопарк, така катоекологията е едно от основните познания и умения на бъдещите генерации.

Екологичният Научно-образователен център към Зоологическа градина - София работи с групи възпитаници от 1-ви до 12-ти клас като ги среща с тематиките за биоразнообразието, климатичните промени, покачва техните знания за дивия свят и създаване на природозащитно съзнание. След като през 2022 година Банка ДСК и Mastercard поддържаха консервационната стратегия на центъра за научно основана поддръжка и запазване на изчезващите типове животни, през 2023 година фирмите ще подкрепят систематичното нахлуване на тематиката в просветителните цели на учебните заведения, благодарение на български и интернационалните учени-лектори.

" Ангажиментът на огромна компания като Банка ДСК по толкоз важен публичен и екологичен проблем като опазването на биоразнообразието, има действителен отзив и измеримо въздействие във усещанията и дейностите на потребителите във връзка с грижата към планетата. Регистрирахме по-висока интензивност на притежателите на дебитни карти DSK Mastercard WildLife, което потвърди хипотезата ни, че клиентите ни търсят и чакат ясна поръчка и принадлежност към значима идея от нас като бизнеси. ", показа Тамаш Хак-Ковач, ръководител на УС и основен изпълнителен шеф на Банка ДСК.

" Тази година Mastercard WildLife програмата в България си слага за цел да подкрепи в допълнение образованието по тематиката за застрашените типове, екосистемите и биоразнообразието на равнище главно и приблизително учебно заведение. Мотото на Световния ден на Земята e " Инвестирай в планетата " и имаме вяра, че нашите дейности би трябвало да стартират от инвестицията в образованието - на всички нас като жители и на бъдещите генерации, на които оставяме Земята. ", съобщи Ваня Манова - районен управител за Mastercard за България, Северна Македония, Албания и Косово.

Програмата Wildlife се случва под логото на интернационалната организация Conservation International, която подкрепя опазването и възобновяване на местообитанията на над 2 000 сериозно застрашени скотски типа.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР