През 2022 г. 38 на сто от жителите на страните

...
През 2022 г. 38 на сто от жителите на страните
Коментари Харесай

През 2022 г.: Над 1/3 от европейците не са предприели туристически пътувания


През 2022 година 38 на 100 от жителите на страните от Европейския съюз над 15-годишна възраст не са подхванали пътувания за туризъм. Това значи, че не са пътували по персонални аргументи, при което да са прекарали най-малко една нощ в хотел или сходно място за пребиваване, сочат най-новите данни на Евростат.

На-голям е бил делът на жителите на страните от Европейски Съюз, които не са пътували за туризъм, измежду хората на 65-годишна възраст и над нея (55 на сто). Най-малък е бил делът на жителите на Евросъюза, на възраст сред 25 и 34 години (29 на сто).

Хората на 65 години и повече са били по-склонни да пътуват в страната, в която живеят (70 на сто) и да подхващат по-дълги пътувания (средно по 6,3 нощувки). Освен това те са били по-склонни да нощуват в места, в които не се постанова да заплащат за престоя си (53 на 100 от нощувките). Тези нощувки евентуално са осъществени във " ваканционни " жилища или в домовете на близки и родственици на пътуващите, показват анализатори.

Проучването на европейската статистическа организация сочи, че по-възрастните туристи (на 65 и повече години) са пътували повече (58 на сто) отвън пиковия туристически сезон (от март до юни и от септември до ноември). По-младите туристи (между 15 и 64 години) са предпочели повече дейния интервал за туризъм, който обичайно е през месеците юли и август.

Най-значителна част от жителите на страните от Европейски Съюз, на 65-годишна възраст и над нея, които не са подхванали туристически пътувания, са показали " здравословни проблеми " като съществена причина да не пътуват (41 на сто).

Най-значителна част от хората на възраст сред 15 и 64 години, които не са пътували за туризъм, са изтъкнали " финансови аргументи ", с цел да не подхващат сходни пътувания (44 на сто). 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР