През 2021 година в ГДБОП е получен сигнал за търговия

...
През 2021 година в ГДБОП е получен сигнал за търговия
Коментари Харесай

Гл. комисар Серафимов пред NOVA: Пепи Еврото е жив, избягал е в съседна държава

През 2021 година в ГДБОП е получен сигнал за търговия с въздействие, подаден против Петър Петров по прякор Пепи Еврото. " През ноември 2021 година в ГДБОП е получен сигнал от Антикорупционния фонд. В него са посочени данни, касащи обвързаността на някогашни и сегашни чиновници на Министерство на вътрешните работи с охранителната компания " Делта Гард ".Бих определил сигнала като многопластов, с разнообразни сюжети в него. Един от тях е историята към Илия Златанов, притежателят на " Изамет ", който е осъществил контакт с Петър Петров. Според Златанов Петров е бил добре осведомен с събитията към делото против неги и против значителен хонорар му е дадено да си възвърне собствеността върху отнети парцели ". Това съобщи в изявление за  шефът на ГДБОП основен комисар Явор Серафимов.

По думите му при инспекцията е открито, че има забъркани магистрати.

" Може би отново са  упоменати 3-4-5 индивида, които са в правосъдната система и са в доста положителни връзки с Петър Петров. Те са на разнообразни равнища, като се стартира от Районна прокуратура през Градска, даже към спецпрокуратурата, която към оня миг още съществува ", акцентира шефът на ГДБОП.

Той изясни, че " обществено известни са станали някои фотоси за визитата на господин Сарафов в по този начин наречения клуб за магистрати ".

" Считам, че този клуб е посещан от доста хора. В самия сигнал не се показва той да е бил постоянен клиент, само че в последните материали, които бяха излъчени, има изказвания, че той го е посещавал постоянно. Това мисля, че е упоменато в материалите, които сме предали във  Върховната касационна прокуратура ", съобщи Серафимов. 

" В нашата инспекция се стига до " клуба на осемте джуджета ". Именно там са извършени срещите. Там господин Златанов е бил заведен от негови познати, с цел да се срещне с Петьо Петров. Той е бил медиаторът. Нямам данни с кой различен се е срещнал, само че самия Златанов е споделил, че там е виждал разнообразни хора, които чакат надали не на опашка, с цел да им бъде помогнато за различни  проблеми. Входа на тази инспекция самият Петров също е бил свикан и се е явил като очевидец и е дал сведения ", безапелационен е шефът на ГДБОП. 

Материалите по инспекцията са изпратени във ВКП през януари 2020 година.

" След това нямаме информация какво е станало по-нататък. След като са събрани нашите материали - имайте ппредвид, че беше събран голям размер от материали. Става дума за търговия с въздействие на Петър Петров, отнася се за измами, които са съществували към групата към Петров. Информацията съставлява повече от 100 листа информация ", изясни Серафимов. 

" Нямаме противоположна връзка по случая през това време. Като цяло самата прокуратура е длъжна да ни уведоми къде се намира нашия сигнал. В случая това не е направено. Има случаи, в които придвижването на сигналите се наблюдава елементарно. Но има и други, в които прокурорът евентуално може да е не запомнил ", уточни той. 

Според шефа на ГДБОП няма информация " лицето Петър Петров- Еврото да не е жив ".

" Това, което знаем е, че се допуска, че е жив. Предполага се, че е напуснал територията на страната. Знае се, че не е напуснал страната по легалния метод. Най-вероятно това е станало с подправени документи или през зелена граница. Предполагаме, че е в прилежаща страна, на Балканите. Към момента лицето се търси ", уточни Серафимов. 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР